Нотариалната камара пусна списък с дежурствата по места докато сме в извънредно положение
В столицата ще работят 33-ма нотариуси
 
22 март 2020, 16:23 | | Видяна: 651
 
 

Нотариалната камара пусна списък с дежурствата по места в рамктие на обявеното извънредно положение.

От него става ясно, че в София например на работа ще останат общо 33-ма нотариуси, но не през всички дни и не по всяко време. Подобен е графикът и за останалите райони в страната.

Както "Правен свят" писа, през седмицата Съветът на нотариус препоръча на колегите си сами да вземат решение дали да затворят канторите си, но да се организират така, че нито район в страната да не остава без нотариус. Съветът излезе и с препоръки за спазване на хигиенни условия при работа с клиенти.

В петък пък Народно събрание вписа в Закона за мерките и действията в извънредно положение, че се ограничават "нотариалните производства до неотложни такива при спазване на здравно-хигиенните изисквания. Нотариалната камара осигурява дежурни нотариуси при съотношение най-малко един нотариус на 50 000 жители за съответния район".

След ветото на президента Румен Радев върху части от закона, обявено от енго в събота, предстои да стане ясно дали цитираният текст ще остане в този вид или ще претърпи допълнителни редакции.