Поощриха с по 1300 лв. петнадесет прокуратури и две следствия
Парична награда от 1000 лв. по предложение на Сотир Цацаров получи и зам.-главният прокурор Мария Шишкова
 
10 декември 2019, 16:38 | | Видяна: 1660
 
 

Петнадесет прокуратури и две следствия получиха по 1300 лв. поощрения, реши Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) по време на извънредно заседание във вторник.

Става дума за Апелативна прокуратура-Велико Търново, окръжните прокуратури в София, Кюстендил, Пловдив, Ловеч, Кърджали, Русе, районните прокуратури в Перник, Средец, Харманли, Поморие, Казанлък, Благоевград, Пещера, Кубрат, както и следствените отдели в Русе и Варна.

Поощрителните суми се отделят благодарение на икономии в резерва от 100 000 лв., с който двете колегии общо разполагаха за награди на магистратите през годината. Парите бяха разпределени по следния начин - 51 784 лв. за Съдийската колегия, а за Прокурорската - 48 216 лв.

Междувременно, на извънредното си заседание, с награда от 1000 лв. по предложение на главния прокурор Сотир Цацаров се сдоби и заместникът му Мария Шишкова. Същият размер на паричните награди, като този на Шишкова, но и "личен почетен знак – златен, първа степен" получиха и Лиляна Кръстанова от Върховна административна прокуратура и Румен Колчев от Върховна касационна прокуратура.