Осем наказателни съдии от Окръжен съд-Благоевград продължават атаката срещу ръководителя си
Магистратите не са съгласни с изводите от проверката на САС, която не откри нарушения на Катя Бельова
 
14 май 2019, 10:48 | Правен свят | Видяна: 1109
 
 

Осем съдии от Наказателно отделение на Окръжен съд-Благоевград продължават атаката срещу административния си ръководител Катя Бельова. Това стана ясно на заседанието на Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС), на което кадровиците трябваше да разгледат изводите от проверката на трима магистрати от Софийски апелативен съд (САС), която те извършиха на работата на съда в Благоевград. Инспекцията бе инициирана заради недоволството на наказателните съдии от управлението на Бельова. Членовете на Колегията отложиха разглеждането на точката, тъй като недоволните магистрати депозирали нарочна молба за това. Съдиите имали сериозни възражения срещу констатациите от проверката и пожелали да депозират писмени бележки по тях преди докладът да бъде обсъден от ресорната колегия към кадровия орган.

Както "Правен свят" вече писа, през март т.г. съдиите от ОС-Благоевград Росица Бункова, Красимир Аршинков, Маргарита Коцева, Атанас Маскръчки, Атанаска Китипова, Петър Пандев, Диана Узунова и Иво Харамлийски сезираха Съдийската колегия на ВСС заради недоволство от работата на председателя на съда Катя Бельова. Кадровиците тогава решиха, че проверка по твърденията на осемте съдии трябва да бъде извършена от САС.

Одитът показа, че съдия Бельова не е извършила никакви нарушения, не се е отнесла тенденциозно и предубедено към колегите си от Наказателно отделение, а работата в съда върви нормално.