В зала 3 на НДК
573-ма решаваха писмен казус в конкурса за нотариуси, един се е отказал
Изпитът е протекъл спокойно, няма отстранени кандидати, заради нарушаване на процедурата, отчитат от МП
 
04 ноември 2018, 17:59 | | Видяна: 1987
 

снимка: Министерство на правосъдието

 

На писмения изпит от конкурса за нотариуси в страната в неделя са се явили 573-ма участници, от които 572 са предали своята писмена работа, съобщиха от Министерството на правосъдието (МП). Изпитът се проведе в Зала 3 на НДК. Допуснати до конкурса бяха 679 юристи, а вакантните места за нотариуси - 75.

Пред кандидатите в залата e бил отворен голям плик, в който е имало три малки плика, запечатани и подписани от членовете на комисията, съдържащи варианти на казуси, изготвени от изпитната комисията, уточняват от министерството. Избран на случаен принцип кандидат, изтеглил плика с казус №2, който е бил размножен непосредствено след това и раздаден на кандидатите.

Началото на решаване на казуса е започнало в 11,03 часа и е приключило в 14,03 часа. "Изпитът протече спокойно и при добра организация. Няма отстранени кандидати, заради нарушаване на регламента по провеждане на изпитната процедура", отчитат още от МП.

Право да се явят на устния изпит имат тези от участниците, които получат най-малко добър (4) при решаването на писмения казус.