http://news.bnt.bg/bg/a/medik-beshe-obvinen-za-izvrshvaneto-na-84-ubiystva-v-germaniya
Медик беше обвинен за извършването на 84 убийства в Германия
Той е работил като медицинска сестра и се смята, че е инжектирал високи дози лекарство на свои пациенти в болниците в градовете Олденбург и Делменхорст. Първите подобни случаи датират от 2000-та година.Обнияемият покри лицето си пред камерите
 
28 август 2017, 22:45 | | Видяна: 91
 

40-годишният Нийлс се яви в съда като прикриваше лицето си. Той вече излежава една доживотна присъда за опит за убийство и убийство на пациенти съответно през 2006 и 2015-та година. Жертвите му са получили лекарство, което причинява спиране на сърцето или разрив в системите за циркулация на кръвта. По време на процеса срещу подсъдимия през 2015-а година той заявява, че е дал лекарството на повече от 90 човека в спешната помощ на град Делменхорст.

Според съдиите той е искал да спечели признание от пациентите си като ги съживи благодарение на лекарството.

Арне Шмид, главен полицейски инспектор: Доколкото знаем, Нийлс не е имал модел, който е следвал. Някой от пациентите са били току-що настанени в болницата, други са лежали там от няколко дни. Някои са мъже, други - жени. Години и здравословно състояние също не са били от значение. Всички тези обстоятелства водят до заключението, че предишното управление на болницата е било наясно, че Нийлс е имал смъртоносен ефект върху пациентите.

Разследването е започнало през 2014 година, след като се регистрирани високи нива на смъртност в болниците, в които Нийлс е работил. Ако се окаже, че обивненият е виновен, тогава той ще се окаже най-масовият убиец в Германия след Втората световна война.

 
БНТ