http://www.struma.com/sinya-lampa/cenko-chokov-spukan-ot-boi-v-aresta_99820/
Ценко Чоков спукан от бой в ареста
 
26 юни 2016, 14:40 | | Видяна: 149
 

Мутроподобният кмет на с. Галиче Ценко Чоков е спукан от бой в ареста, научи BIG5.BG от офицери зад решетките. При това Чоков, арестуван за участие в организирана престъпна група, е бил потрошен не от други затворници, а от надзиратели.

Цялата гавра с боя на Чоков е била заснета. Скандалът обаче е стигнал до ушите на правосъдния министър Екатерина Захариева, под чиято шапка е Главна дирекция "Изпълнение на наказанията". Захариева вече е потърсила обяснения за пандизчийското меле от инспектор Асен Златаров, главен надзирател І-ва степен в сектор "Арести" при Областна служба "Изпълнение на наказанията" – София.

Състоянието на Чоково е тежко, признаха пред BIG5 хората под пагон.

В първите дни на юни кметът на врачанското село Галиче остана окончателно в ареста, реши Апелативният специализиран наказателен съд.

Най-тежката мярка за неотклонение бе определена и на сина му Мартин, както и на още четирима души от общо осмината обвинени за участие в организирана престъпна група за заплахи, закани, отвличания, лихварство и нанасяне на средни телесни повреди.

Прокуратурата представи нов том с доказателства, който включва свидетелски разпити. Защитата пък внесе няколко документа – благодарствени писма и подписка в подкрепа на кмета от 400 души от село Галиче.

От доказателствата, събрани до момента се разбра, че членовете на бандата са давали заеми с лихва, която е достигала до 20-30 и дори 50%. Мартин Чоков е раздавал сумите, които били осигурени от баща му, той прибирал и парите с лихвите. Ако длъжниците не връщали дължимото навреме, се е изпращал някой от останалите членове.

Кметът на Галиче, синът му бяха арестувани при показна акция на МВР и ДАНС на 26 май заедно с още десет души. Тогава стана ясно, че разследването е започнало два месеца по-рано по сигнали на хора и след анализ на всички случаи, за които прокуратурата е била информирана.

 
Струма