http://www.struma.com/obshtestvo/kusni-novini-da-stanesh-dyado-na-33-godini-sudut-v_88013/
Късни новини: Да станеш дядо на 33 години! Съдът в Петрич "ожени" непълнолетните Гюла и Кирил, бащата на булката, родила на 13, даде благословията си
 
09 декември 2015, 22:15 | | Видяна: 89
 

Бащата на млада петричанка, който е само на 33 години, се оказа че е не само тъст на кандидат младоженец, но и дядо на внучето му, родено от дъщеря му преди почти 3 години, когато тя е била едва на 13 г.

Ситуацията втрещи магистратите в Петрич на днешното съдебно заседание за разрешаване на вече 16-годишната майка и любимия и да сключат граждански брак.. Бащата на непълнолетната "жена" от ромски произход бе призован в съдебна зала като свидетел. Именно от неговите показания стана ясно, че дъщеря му Гюла Д. го е направила дядо. Той е на 33 години и с признанията си постави съда в ситуация да пресмята, че до 40- годишна възраст свидетелят, ще е вече и прадядо. Куриозният случай накара присъстващите в съдебна зала да онемеят.

Оказа се, че двамата влюбени – Гюла и Кирил К. искат от съда да издаде решение да сключат граждански брак. Това се прави поради непълнолетието младоженците. Решението на младите влюбени да сключат брак е по искане на младоженката. Нейните родители се примирявали с положението си да съжителстват на семейни начала заради социалните придобивки, които се получавали от бабата на детето като за самотна майка. Съдът им разреши да се оженят.

Венци Методиев

 
Струма