Извънредното положение, нотариусите и още нещо...
Създадена от !!! на 21 март 2020
Започни с:    Първите | Последните
Отговор
9
notary
|
нерегистриран
22 март 2020, 14:32
2
0
До коментар [#6 #undefined] от "Въпрос към ръководството на НК? ":
За какъв Закон пишеш? Нито е публикувн, нито е действащ! На всичкото отковорен писан на коляно и от полуграмотн в ситуация на стрес и неподготвеност! Не напразно Президентът налага частично Вето!
8
Notary1
|
нерегистриран
22 март 2020, 14:27
6
-3
Какъв кураж се иска? За какво? За да може утре да се завъртят няколко хиляди човека през канторите да продадат мпс, като преди това платят данъка в общината, а после тръгнат за КАТ? Това ли е куража? А за сделките с имоти да говорим ли? Ще видим колко неотложни мпста ще има утре! Алчни сте!
7
notary
|
нерегистриран
22 март 2020, 14:23
5
-5
Стойте си в домовете и спамете! Толкова си можете!
НК ви предлага списък с нотариуси, който са се ангажирали и поемат отговорност в ненормална ситуация на извънредно положение да бъдат полезни, а вие бълвате простотии.
Успех и кураж колеги!
Да днес е нужен и кураж!

https://notary-chamber.bg/sites/default/files/dejurstvapdf.0212203.pdf
6
Въпрос към ръководството на НК?
|
нерегистриран
22 март 2020, 14:14
3
-5
Уважавми ръководители, така ли прилагате Закона? Какво означава “дежурен” и какво означава “работещ” нотариус? В периода на ИЗВЪНРЕДНОТО ПОЛОЖЕНИЕ трябва да работят само ДЕЖУРНИ нотариуси, осигурени от НК!!! В закона не се казва, че ако няма работещи нотариуси, НК осигурява дежурни!!! ! Защо не изпълнявате закона? Защо по районите масово ще работят 70 % от нотариусите? Нали Закона говори за неотложни заверки? Утре нали ще видим колко “неотложни” МПС - сделки ще минат!!! Ще влезете в медиите! НК отново не ПОЕМА ОТГОВОРНОСТ!!!!
5
Вижте позорния списък на сайта на НК
|
нерегистриран
22 март 2020, 13:40
4
-5
Браво на нотариусите от София, от 150 ще работят едва 30-ина! Всички останали ще работят на макс. В райони с по 10 нотариуса ще работят по осем! Алчни озверели НЕЧОВЕЦИ! За каква спешност и неотложност на заверките говорим! ЗасрамиСЕБЕ!
4
Дани
|
нерегистриран
21 март 2020, 19:46
7
-4
Министъра да издаде заповед и да ги затваря тези нагли тарикати. Дори в епидимията пак лобизъм, чак отвръщават с тази алчност!!!
3
Селянин без злоба до 1!
|
нерегистриран
21 март 2020, 15:03
1
-6
По същество може ли? Не се ли ограничава дейността на нотарисуите? Работят ли нотариусите? Кои нотариуси работят? Какви заверки могат да правят? И тн.... все неудобни за вас въпроси!
2
....
|
нерегистриран
21 март 2020, 13:11
7
-3
Кажи му щемпелмейкър и му гледай сеира
1
@@@
|
нерегистриран
21 март 2020, 12:58
5
-6
Сигурно би било истински вярно, ако не бе написано с толкова злоба и провинциален артистизъм, склонен към псевдодрама.
!!!
|
нерегистриран
21 март 2020, 11:59
8
-4
“(3) Ограничават се нотариалните производства до неотложни такива при спазване на санитарно-хигиенните изисквания. Нотариалната камара осигурява дежурни нотариуси при съотношение най-малко един нотариус на 50 000 жители за съответния район.” Това е текста, свързан с дейността на нотариусите при Извънредното положение. Той би следвало да е пределно ясен, за иначе висококвалифицираните колеги-нотариуси. Казано простичко, обичайната дейност на нотариусите следва да бъде преустановена, като по изключение могат да се правят неотложни заверки. И продължаваме: за целта НК трябва да осигури дежурни нотариуси! На някакъв принцип, било задължителен ротационен, или по желание, или др.. По време на Извънредното положение, НЕ СЛЕДВА да работят произволен на брой нотариални кантори, нито да отварят “по желание”, само за “тази сделка”, за “тази заверка”, днес работят-утре не работят и тн., напротив, трябва да работят само и единствено дежурните нотариуси, определени от НК. Смисълът на закона е точно да се ограничи дейността на нотариусите за този период, затова и един нотариус на 50000 души е напълно достатъчен, за да обезпечи неотложните заверки.
Виждаме обаче недостойното и неморалното отношение от страна на нотариусите, които очевидно НЕ искат да изпълнят текста на закона и искат да работят, като това води след себе си пагубни последици- хората да се събират в/пред нотариалните кантори, да обикалят за скици, данъчни оценки и други документи по институциите...! На всичко отгоре с вписването на сделките в районните съдилища реално се нарушават заповедите на председателите на съдилищата за ограничаване на посещенията в съдебните сгради.... Вчера по време на обсъждането не напразно министър Данаил Кирилов намекна, че ако нотариусите не се възпрат, може със заповед да ограничи дейността им. А те очевидно няма да се възпрат! Съдилищата затвориха и адвокатите не се явяват по дела, толкова бизнеси са засегнати, цели икономически сектори са на път да фалират, обикновените хора остават без работа, хора боледуват и за съжаление умират,а видите ли нотариусите искат да РАБОТЯТ! А какво да кажем за мълчанието на Нотариалната камара, която от 10 дни знае за Закона за мерките по време на извънредното положение, и пряко следва да изпълни закона, а именно ТЯ ДА ОСИГУРИ /ПОСОЧИ/ дежурните нотариуси и да даде указания на другите ДА НЕ РАБОТЯТ?! Всеки може да си направи изводите....за морала, достойнството и човечността....
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име (коментирате, като нерегистриран)
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно