Поляците одобряват чистката в полската съдебна система
Създадена от на 14 октомври 2019
Започни с:    Първите | Последните
Отговор
1
|
нерегистриран
14 октомври 2019, 07:41
4
-2
Процес на чистка се извършва в съдебните системи на:

Полша
Сърбия
Албания
Грузия
Румъния
Турция


В Турция чистката далеч не се изразява само с уволнение, а джипката посещава по адреси самозабравилите се. В Румъния-същото- два затвора има в Букурещ за румънски магистрати и министри. В Грузия-цялостно закриване на съдебната система, и учредяване наново, случи се през 2008, а последните осъдени съдии вече излязоха от затвора в Тбилиси, и вече работят в материиалното производство(имат забрана да се занимават с право, дори и като адвокати). В Полша и Унгария-чистката се изразява само в уволнения.
|
нерегистриран
14 октомври 2019, 07:35
3
-2
Миналата година в Полша се случи масова чистка на съдии. Огромен брой полски съдии бяха уволнени, въпреки заплахите от Брюксел(като краен резултат-не се случи нищо-Брюксел си недоволства уволненията са приключени).

Партията, извършилва чистката в Полша на изборите-"Право и справедливост" на вчерашните избори има смазваща подкрепа от поляците. Протестъри и протестърки ни говориха,че уволненията били извършени въпреки съпротивата на полското общество, оказа се, че УВО 2018 за полските съдии масово е подкрепяно от поляците.


Полското общество даде вот на доверие, и насърчи партия "Право и справедливост" да продължи уволненията и с прокуратурата.
Накратко-чистката в полската съдебна система се ползва с бурното одобрение на поляците.

https://www.dnevnik.bg/evropa/2019/10/13/3976112_vtori_mandat_za_nacional-populistite_v_polsha/?ref=home_mainStory
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име (коментирате, като нерегистриран)
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно