Сливане на окръжните и раойонни съдилища в една първа инстанция
Създадена от sha на 16 ноември 2018
Започни с:    Първите | Последните
Отговор
44
Нерегистриран
|
нерегистриран
01 май 2019, 13:42
12
-1
Сливането би довело до отпадане на кпнкурсите за окръжен съд, които се провеждат с участието на множество хора, много са тежки и отнемат дълго време. Явяването по конкурси отклонява колегите от работата им и не са необходими. Създава се ненужно напрежение между хората. Ако районен и окръжен съд са обединени, делата подсъдни на Ос следва да се разглеждат от съдии със стаж за Ос. Критерии за вида на разглежданите дела могат да бъдат и ранговете. Ще изчезне и кариеризма сред някои колеги, които искат да поработят 1 - 2 години в Рс и след това чрез конкурс да се уредят в Ос. Така мотивацията на хората изчезва, защото явно критерия за повишаване не е свършената работа. Пример е последният конкурс за Ос, в които бяха повишени хора, които са за уволнение поради системно и демонстративно неизпълнение на основни задължения.
43
до #32 нерегистриран
|
нерегистриран
01 май 2019, 12:09
11
-1
Апелативните съдилища непрекъснато набъбват. От 18 души в апелативен съд Бургас станахме 40 , а работата е същата даже е намаляла в сравнение с последните години.В повечето случай се разглеждат частни дела, а това са 2/3 от всичките дела.На ден се образуват по 1-2 дела, нищо работа, а по някога и цяла седмица не се образуват дела
42
конпю
|
нерегистриран
30 април 2019, 12:42
20
-1
Декларациите по чл.35 - поредната недомислица за служителите.Докато емигранти от ромски произход карат Мерцедеси и купуват имоти от доходи с криминален произход, ние си пишем декларацийки и треперяме да не пропуснем нещо за да нени глобят . Хахахахах - честита европейска правда!!!!!
41
Фентъзи
|
нерегистриран
23 април 2019, 14:13
23
0
Снимаме новия филм фантастика - СЛИВАНЕТО.Ама на кое?Как на кое, на заплатите.Работата в районните съдилища е най-близка до народа и там трябва да се помисли за запазване на щатове и ангажименти.С тези европейски програми и брошурки,изисквания никому ненужни толкова се затормозява правораздаването- не е истина - справки ,мнения,становища,статистики еййййй болни мозъци.Оставете хората да си вършат работата - аман от бюрокрация!
40
профан
|
нерегистриран
21 април 2019, 14:09
8
-9
Що пък да не се слеят?
39
попа
|
нерегистриран
20 февруари 2019, 16:51
9
-12
Блажени са вярващите - абе що не се спрете с тези простотии вече писатели злобни
38
Kd
|
нерегистриран
18 февруари 2019, 11:45
3
-3
До коментар [#26 #undefined] от "смехурко":БЪЛГАРСКИ НАРОДЕН СЪД! Това е истината и всички виновни за националната катастрофа - до стената с гръб към наказателната рота и приключваме . Стига глупости на квадрат!
37
соца
|
нерегистриран
18 февруари 2019, 11:42
9
-4
До коментар [#2 #undefined] от "Брибов и Техноимпекска-Лукойска": При соца в София само имаше 9 районни съдилища, после ги намалиха на 6. Нотариалната служба за цяла София беше една и беше при Коларовски /Втори/ районен съд, а фирменото отделение беше в Ленински /първи/ районен съд, но то регистрираше само ЖСК и кооперации. Има още живи колеги, които помним... После се направи Софийски единен районен съд, а преди това беше Софийски народен съд. Имаше и Софийски селски съд, към който чудно спадаха и Бояна и Драгалевци, но това беше мнооого по-отдавна :-)
36
нерегистриран
|
нерегистриран
18 февруари 2019, 10:12
15
-6
До някои от участниците във форума, не се дръжте като ощипани госпожици. Като ви липсват аргументи започвате с лични и други нападки, без правна мисъл. Вижте анализите, огледайте се около вас, колко е раздута съдебната система за малка България. Колко е населението сега, колко е било преди 30 год, колко населени места вече са затрити де факто(в тях вече не живее никой, макар и да се водят "на книга"). РЕФОРМА в съдебната система е крайно необходима и неизбежна, но не само в нея, но сега думата е за нея. Реформа не само организационна, но и лична, в съзнанието на магистратите, в тяхната лична отговорност за техните "бракувани"(отменени) решения. ДЕРЗАЙТЕ и УСПЕХ!
35
RRR
|
нерегистриран
18 февруари 2019, 08:39
3
-3
Параноя, вероятно.
34
shadow of the eagle
|
нерегистриран
18 февруари 2019, 08:34
10
-1
Помните ли скандълът с "оня списък" от зората на демокрацията. Тези които са запозната може би знаят, че всъщност става дума за три списъка. Първият с имената, длъжностите и прикритията на българските разузнавачи зад граница е най-известният, но лицето съставило този списък, също човек от разузнаването лежал в затвора за чисто криминално престъпление още по времето на комунизма, съставя и списък озаглавен "Правораздавателна система". Предполага се, че в него са имената на служителите на ДС в съдебната система и те най-вероятно са далеч повече от обявените до момента. Интересно е и присъствието на голям брои магистрати на представянето на единствената написана по случая книга, каква е причината тези магистрати да бъдат там остава на въображението на всеки от нас.
33
мнение
|
нерегистриран
17 февруари 2019, 22:33
4
-7
Абсурд е да се случи!
32
ъ
|
нерегистриран
27 ноември 2018, 13:37
5
-3
До коментар [#31 #undefined] от "Загрижен":

И за колко майки прочете, та използваш думата в множествено число? Става дума за една съвсем конкретна майка, дето не знае да говори на български, заради продължителния престой в руското посолство. Притрябвали са ни съвети от такива, дето киснат постоянно в руското посолство. Какво знаят те за живота в България и нормалните държави по света?
Или просто реши да се включиш, за да споделиш сексуалните си проблеми с отчаяната надежда някой да ти пусне оферта да те опраска? Види се, не само от препиване се удвоява образа, ами и от сексуално закъсване.

И какво ще се реши със закриването на Апелативните съдилища, при положение, че в тях работят по-малко хора, отколкото в НИП или ИВСС (взети поотделно)? А да няма да има кой да гледа декларациите? И какво стана, като се видя, че финансовия министър живее в апартамент даден му безвъзмездно от Великия магистър на масонската ложа в България?
31
Загрижен
|
нерегистриран
26 ноември 2018, 21:12
1
-5
До N29 Явно имаш проблеми със секса щом намесва майките на хората. Добре е да положиш грижи за себе си.
30
Ме
|
нерегистриран
26 ноември 2018, 20:21
20
-1
За спиране на проектите на НПО-тата и за НИП съм донякъде съгласен , но този тип казармено мислене - търси качване в горна инстанция за по-малко работа и за по-висока заплата ….е разрушителен . С този тип мислене родната професионална армия остана ….без войници. Останаха само грохнали полковници и подполковници ...без подчинени , та утре ако стане нещо , те ли ще ни пазят ? Глупави хора няма , това е което трябва да разберат управляващите съдебната система .

Основният проблем е не само НИП , а огромен брой паразитни структури - военни и административни съдилища , излишни апелативни съдилища , раздут щат в окръжни съдилища . Пълно безумие , прахосничество ….и претоварени районни съдилища и СГС . Това е положението .
29
Ами глупости са
|
нерегистриран
26 ноември 2018, 16:49
9
-8
До коментар [#24 #undefined] от "еи":
По всичко изглежда, че майката на Бойкаката твърде често го е водила в съветското посолство и дома на българо-съветската дружба, където от наливането на социализъм в главата му и бръмбърите (подслушвателите) съвсем му се е изпарил мозъка, та затуй в главата му се раждат такива кухи идеи.

Пък и кога Бойкака е влизал в съд и кога е ходил в казарма, та да си има понятие от съдоустройство и армия?

Във всяка НОРМАЛНА държава съдебната структура е така изградена, че първоинстанционните и второинстанционните съдилища да са максимално близки до населението.
На второ място във ВСЯКА НОРМАЛНА държава по-важните дела (напр. тези, по които се дават по-големи присъди) се гледат от съдии с по-голям опит и съответно с по-високи заплати. А никой не иска да гледа по-тежки заплати и да взима същата заплата с тези, дето взимат по-леки. По тази причина никъде по света няма Успял социализъм. Няма как заплатите да са равни, защото това убива стимула за кариерно развитие, а оттам и за работа. Нормално е да се изисква съдиите, дето ще решават дали някой да остане цял живот в затвора да са с по-голям професионален опит, а не току-що излезли от университета, дето са си взимали изпитите с правене на лицеви опори без тениска.

Ако ще се правят икономии, то спокойно може да се почне от закриването на паразитния НИП, което ще доведе до отпадане на бройки колкото от всички военни или апелативни съдилища.
Да не говорим, за спиране на милионите раздавани на паразатни НПО-та за "анализи и съдебни реформи".
28
апю
|
нерегистриран
26 ноември 2018, 13:02
16
-2
Абе мъдрят я нещо по апелативни райони за администрацията.Промяна на ПАС,класификатор, чудят се как да останат повече парички за главните мозъци и МАЙ ЩЕ Я ОБЪРКАТ ТОЗИ ПЪТ!
27
r
|
нерегистриран
26 ноември 2018, 11:12
8
-1
До коментар [#25 #undefined] от "До 24": Разбирам те, но идеята не е за закриване на съдилища, а за структурно сливане.
26
смехурко
|
нерегистриран
26 ноември 2018, 10:13
7
-6
Сливане на всички съдилища в едно ето това е разковничето!!! Тогава всичко ще се оправи - един съд за цяла България и това е!
25
До 24
|
нерегистриран
26 ноември 2018, 09:21
6
-5
Глупост е, не заради изложеното от вас, което безспорно е вярно. Достъпа на обикновените хора до правосъдие ще бъде стеснен. Това имах предвид и то най вече с оглед разстояния, времепътувания и т.н.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име (коментирате, като нерегистриран)
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно