САС въведе такса за подаване на жалба(сигнал) срещу адвокат
Създадена от ... на 16 март 2018
Започни с:    Първите | Последните
Отговор
41
|
нерегистриран
23 април 2019, 17:42
2
-2
Къде в сайта на САС има секция за граждани, където подробно и ясно да бъде описано къде, как и при какви обстоятелства гражданин може да подаде сигнал срещу адвокат? За сравнение в сайта на инспектората към ВСС-подробно е описано как се подава сигнал срещу магистрат. Или гражданите не са насърчавани да се жалват от адвоката си-видно и от липсата на пояснения на достъпен(или дори сложен професионаелен) език на сайта как да го направят, и от въведената НЕЗАКОННА такса за сигнал срещу адвокат.


ВТОРИ ВЪПРОС-защо лицата от САС нямат приемен ден за граждани(примерно един път седмично, на ротационнен принцип лицата от САС да приемат и изслушват граждани, недоволни от адвоката си, като ако изнесеното има данни за дисциплинарно нарушение да бъде прилаган закона), където да приемат и изслушват граждани, недоволни от адвоката си? Или се опасяват,че опашката ще е сравнима с опашките да хрляб от началото на 90-те години на миналия век?


Не коментираме, и че закона за адвокатурата е враждебен за гражданите-гражданите са безгласна буква и нямат право да оспорват отказът за отпочване на дисциплинарно производство пред съда, или за неналагане на санкция. Не коментираме,че липсва механизъм граждани да оспорявт пред съд незаконната такса жалба, въведена от САС.
40
?
|
нерегистриран
21 април 2019, 18:13
0
0
До коментар [#39 #undefined] от "adv":
А шамарената фабрика не искаш ли да заиграе?
39
adv
|
нерегистриран
21 април 2019, 14:13
1
0
Тя таксата даже трябва да се огромна, за да се възпрат разни вечно недоволни мрънкяла
38
въпрос
|
нерегистриран
01 февруари 2019, 08:19
0
0
Следващото редовно заседание на Висшия адвокатски съвет е обявено,че ще е за 8 февруари. А а трети февруари е втория тур на адвокатските избори за делегати от САК. Е как така се провежда втори тур на 3-ти фивруари, като най-рано на 8-и февруари ВАдвС ще се произнесе, ако има жалби срещу изборите на първия тур-към днешна дата сори срокът а жалене не еизтекъл? Или предварително се фингира или ,че няма да има жалби, или че ще бъдат отхвърлени?
37
|
нерегистриран
30 януари 2019, 04:59
0
-1
Ще се намери ли адвокат, който смело и аргументирано да оспори резултатите от първия тур на адвокатските избори за делегати от САК? Въпреки,че подобна жалба ще е с предварително предизвестен резултат-ще бъде отхвърлена, а сбъркания ЗАдв не допуска съдебно обжалване, а обжалването е вътрешно-в самата система на нереформираната адвокатура(адвокатурата е по-централизирана, с повече началници и от мевере-то, дори и в мевере има повече свобода , отколкото в монополната , нереформилана ,свръхцентрализирана адвокатска организация-организация, при който висшия орган - ОС на делегатите по закон са мълчалини слушатели на доклади ).


Подобна жалба директно ще покаже проблема(поредния в адвокатурата)-как така се провежда втори тур на адвокатските избори в периода, в който подлежат на оспорване резултатите на първия тур-ОСВЕН ,ЧЕ ИМА 7-ДНЕВЕН СРОК ,ИМА И ТЕХНИЧЕСКО ВРЕМЕ ЗА ПРОИЗНАСЯНЕ ПО ПОДОБНА ЖАЛБА. Ами ако резултатите от пърия тур "паднат"-при обжалване, значи кандидатите на втория тур ще са други. Или се приема, че дефинитивно подобно оспорване е безсмислено-защото резултатите изначално е ясно,че ще бъдат потвърдени? Тогава защо законодателят го е позволил това оспорване, а?

Или жалба няма да има-да не се разсърдят господарите в адвокатурата? Много страх в тази адвокатурата, особено от началници? И това ми било свободна професия-че и в прокуратура има повече свобода и по-малко страх.
36
още некои съображения
|
нерегистриран
28 януари 2019, 12:44
0
0
Решението на ИК на САК-с което обявява кои са вече избраните делегати подлежи на обжалване пред ВАдвС,, в седемдневен срок от деня на обявяването му.
Как тогава ще се провежда втория тур на 3 февруари? Нещо сроковете не ми излизат, или се приема ,че жалба няма да има, а и да има, ще бъде отхвърлена? Дори и да е така, не следва ли втория тур да е след като резултатите за обявяването на избраните на първи тур влезе в сила?
35
некои съображения извън темата тук
|
нерегистриран
28 януари 2019, 09:01
0
0
Питане: на ОС на САК някой дръзна ли да каже обструкции против статуквото в адвокатурата, и за проблемите в адвокатурата-например , но далеч не само-за незаконните нови встъпителни вноски, за незаконните нови помесечни такси, за таксата жалба- от темата , за това,че ОС е безгласна буква, и не може да отмени решения на началниците в адвокатурата и тн? Ще се преборите ли да бъде публикуван протокола от ОС? Или началниците няма да позволят и тази година да има публикуван на сайта протокол?

Защото като гледам резултатите от изборите за делегати-първи тур, май промяна в адвокатурата няма да има... За разлика от миналите избори, тази година консервативно крило, не желаещо промени победи-засега, на първия тур...
Миналата година крилото , желаещо промени, и борещо се против номенклатурата в адвокатурата пропусна уникалния шанс на общото събрание и след това(и което имаше делегати на общото събрание на адвокатурата-защото консерваторите ви подцениха на изборите, което не направиха тази година...) на делегатите да си каже активно позицията.


Съвет: не си стойте по домовете, а отидете на втория тур на изборите, или упълномощете ваш колега да гласува. На изборите са гласували минимален брой адвокати-под 10 процента от адвокатите, и то като брой и тези гласували с пълномощно-толкова по въпроса дали адвокатите имат интерес от работата на съсловната си монополна организация. Отделете 10 минути от ценното си време и гласувайте другата седмица, поне на втория тур на изборите за делегати.


А изводите са-освен всичко друго,че изглежда адвокатите хич не желаят да се сдружават, и ако имат избор да са адвокати,без да са се сдружили задължително много малко биха членували в подобна съсловна,нереформирана организация. Законодателят да позволи да станеш адвокат, и без да се сдружаваш задължително.
34
|
нерегистриран
25 януари 2019, 12:22
0
0
Аз предламам инспектората към ВСС да последва челния опит на адвокатурата и да въведе такса жалба срещу магистрат. Няма да е законно, ни виждате-такива такси "минават".
33
|
нерегистриран
24 януари 2019, 08:31
0
-1
На общото събраниие на адвокатите от САК ще се намерили кой да каже 2-3 думи на обструкции против тазии незаконна такса. По аргументи, вече посочени в темата, за да не ги повтаряме и тук отново.
Адвокатурата има интерес с жалби на граждани да се "очиссти" от недобросъвестни лица. А таксата жалба има възпиращ ефект-граждани да не се жалват от адвокати. Таксата е незаконна-вече посочено защо в темата.

За съжаление-висшия орган на софийските адвокати-Общото събрание няма правомощие да отмени решения на органите на САК, което е мега законодателен абсурд. В чл 82 липсва текст ,че ОС има правомощие да отмени решения на САС. Но може да слуша доклади.
32
да повторим
|
нерегистриран
02 ноември 2018, 08:22
0
-1
Другарки и другари,
"таксата от " 30 лв се подкрепя от адвокатите, дори и от тези спазващи правилата, и неизвършващи дисциплинарно нарушение(нали знаете поговорката-страх лозе пази).
Че е незаконна "таксата"-незаконна е. Не е предвидена в ЗАдвд
Че е неоспорима от засегнатите граждани-силно вероятно(въпреки теоретичните поставновки в другата тема във форума,че можело да се обоснове възможност за оспорване пред съд-ще се радвам да е така,въпреки,че се съмнявам, но се надявам да греша-моля, опровергайте ме, оспорете тази "такса" пред съда да виидим дали съдът ще ви отсвири или гледа по същество.)
Но-"таксата" категорично се подкрепя от адвокатите, даже се подкрепя и да е повече, с оглед точно на възпиращия ефект на граждани да не подават жалби срещу адвокати-за мен примерно 30 лв не са проблем, но никога няма да ги платя, защото са незаконно искана сума, по принципни съображения няма да платя такава такса, и съответно хипотетичнен сигнал срещу адвокат няма да бъде разгледан. Лица, които не следва да са адвокати все още са такива- примери-ноторния адвокат- ф----м си е адвокат, адвокатът от предаването на битиви за схеми с ЧСИ-си е адвокат, адвокатите от случаите, изнесени в Бивол за схеми с имоти в райони в "източната периферия"-са си адвокати, адвокатът от южен град, наскоро осъден от съд в южен град за плеяда беззакония си е адвокат и тн.


Нещо повече-все адвокат станал клиент на дисциплинарния съд , напоследък повежда троянска война във файсбук колко несправедливо е обвинен, не знам защо са решили ,че фейсбук пледоарията има значение за дисциплинарния състав. Едва ли не лайпцигски процес е бил воден, видите ли.

Мечтата на адвокатите е изобщо да няма дисципки, и гражданите да не могат изобщо да подават сигнали.

Следва да потворим и изключителната слабост в ЗАДВ, която адвокатите поддържат, никой не се е обявил против-ГРАЖДАНИН , ПОДАЛ СИГНАЛ СРЕЩУ АДВОКАТ Е БЕЗГЛАСНА БУКВА В ДИСЦИПЛИНАРНОТО ПРОИЗВОДСТВО-дори и да плати тези незаконни 30 лв , и дори и да се образува "дисципка" срещу адвокат гражданинът няма право да обжалва в съда евентуалния отказ за налагане на дисциплинарна санкция, или изобщо отказът да бъде повдигнато дисциплинарно обвинение. Защо-на съда ли не вярвате? Защо няма предложение за промяна в ЗАдв ,, вклч и на прогресивни адвокатски групи от умни и красиви не съдържа проектотекст за изм. в ЗАдв гражданите да могат да оспорват отказите за налагане на дисциплинарна санкция , или изобщо да се отпочне дисципка. Всъщност това би било защита срещу незаконната такса от 30 лв-гражданинът няма да я плати, ще откажат образуване на дисципка, на основание неплатена такса, което със сигурност ще "падне" в съда.
31
|
нерегистриран
25 октомври 2018, 16:51
0
-1
Има ли дори и един действащ адвокат, да е изразил обструкции, несъгласие срещу незаконното таксоналагане , въведено от САС?
Или адвокатите подкрепят да има такса жалба-която ще има възпиращ ефект гражданите да не подават жалба.
Независимостта на адвокатурата не значи произвол. Тази незаконна такса е необжалваема от гражданите пред съда, и въпросът кой ще спре таксоналагателите утре да направят тази такса далеч повече е на мястото си.
В ЗАдв не е предвидена такса за подаване на сигнал. Но не е и предвиден начин гражданин да се защити ако адвокатски съвет си позволи да определя разни такси и таксички за граждани -неадвокати(в т.ч. и таксите събирани от САС за обработка на документи-каквото и да значи това за изпитът организиран от ВАдвС). Няма никакво несъгласие от адвокатите, явно подкрепят тази такса, така гражданите като не подават сигнали срещу адвокати няма и да се отпочват дисциплинарни производства срещу тях.Настояваме за законодателни промени, и дисциплинарната отговорност на адвокатите да се търси от независим орган, извън адвокатурата. Абсурд е съсловна монополна организация да очакваме да се самоочисти-напротив виждаме ,че създават пречки гражданите да не подават жалби срещу адвокат.
Да не коментираме,че гражданинът, подал сигнал срещу адвокат не е страна в производството и няма право да оспори отказът да се образува дисциплинарно производство, отказът да се наложи наказание, или видът наказание. Редно е по тези въпроси граждининът да не е безгласна буква, и да може се обръща пред съда. Адвокатурата следва да има доверие на съда, и да не възразява гражданинът да бъде страна в дисциплинарното производство, и да има право да оспорва пред съд отказите да се реагира по негова жалба- в т.ч. и само на формвално основание-например неплащане на тези незаконни 30 лева такса жалба, или да бъде санкциониран адвокат. Нека съдът да реши дали гражданинът е прав или крив. Независима адвокатура не значи и да е безконтролна пред съд-гражданите следва да могат да атакуват актове на адвокатурата ,които ги засягат пред съда, а виждаме,че немалко действия на съсловната монополна организация касаят и гражданите-неадвокати.
30
|
нерегистриран
24 август 2018, 08:38
1
0
Въвеждането на такси от САК придобива нови насоки. Вече има и такса-за обработване на документи за изпитът организиран пред ВАдвС.


Съсловна монополна организация да си самовъвежда безконтролно такси и таксички е ...неприемливо.

Изобщо съсловната монополна адвокатска организация с това лавинообразно въвеждане на такси и таксички, непредвидени в никой закон, и не подлежащи на оспорване пред съд показва враждебно отношение-и към граждани, дръзнали да подадат сигнал срещу адвокат, и към лица, които искат да се впишат като адвокати, но са длъжни да ходят на незаконния адвокатски изпит.
Кой ще ги спре таксата от 30 лв, утре да не стане примерно 100 или 300?

http://legalworld.bg/73657.zapochva-priem-na-dokumenti-za-esennata-sesiia-za-kandidat-advokati.html
29
Тресем пачаври
|
нерегистриран
03 август 2018, 19:55
1
0
До коментар [#27 #undefined] от " ":

А ше мое ли а го натресем на жена ти угазо
28
прието!
|
нерегистриран
03 август 2018, 14:20
0
0
До коментар [#12 #undefined] от "предложения":
Точка 2 от предложението е прието. Паразитното приподписване на касационните жалби ще е точно такса-глоба за това,че гражданин е дръзнал да се яви в съда без адвокат.
27
|
нерегистриран
01 август 2018, 15:48
0
0
Може ли спамът под темата да бъде изтрит. Да останат само мненията по същество. С този спрам се цели отклоняване на вниманите от беззаконието за незаконната такса, която съсловната монополна организация, действаща като Сдружение на преприятия,такса, която в нарушение на поне 2 закона е въвела.
Нарушение са като минимум ЗЗК, и ЗЗДискрм(защото е въведена такса за граждани и юридически лица, но изричнто са изключили съдебната власт от заплащане на незаконните 30 лв-адвокатската организация не иска да влиза в конфликт с прокуратура и съд, той няма проблем да събира пари от гражданина Петров, живеещ в панелка в Младост 4)
26
Съдия спермофил
|
нерегистриран
11 юли 2018, 11:17
2
-1
Сега пръснах путката на една курва
25
Тресем пачаври
|
нерегистриран
11 юли 2018, 10:46
1
-7
Адвокат означава БОКЛУК когато и да му ебеш майката се е късно.
24
Кмета
|
нерегистриран
11 юли 2018, 10:45
1
-3
Е така на един адвокат където беше много отворен издебнах жена му на къс пас и и пръснах халката. Още не смее да гъкне курвичката.
23
една подробност
|
нерегистриран
10 юли 2018, 16:55
2
0
По Конституция адвокатурата наистина е независима и самоуправляваща се. Но .. всичко това се отнася до вътрешните отношения. По отношение на третите лица адвокатурата не може да си сътворява права, защото това е професионална гилдия, а не законодателен орган. Би следвало ако колегията не разгледа жалба в срок с мотив, че не е внесена такса, това да се разглежда като отказ да изпълни свое законово задължение и гражданинът да има право да потърси от колегията имуществена отговорност за причинените вреди.
Що се отнася до парите за разходи - ами нали затова колегията събира от членовете си периодично вноски. За какво тогава се събират тези пари, щом отделно ще се събират за разходи?
22
.!.
|
нерегистриран
10 юли 2018, 15:06
2
0
После да не питате откъде депутаториума са видели за новите такси в АПК?

Питам а-вписани адвокати протестираха ли , възразиха ли срещу тази свинщина за такса жалба срещу адвокат. Струва ми се,че системата може да се очисти от плявата само и единствено с дисциплинарни производства, а те са възможни след сигнали на граждани. 30 лева незаконна такса е достатъчно основание гражданин да се откаже да се жалва. Явно това е и целта на упражнението.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име (коментирате, като нерегистриран)
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно