Закон за дворната (и извън) собственост
Създадена от Питащ на 09 март 2018
Започни с:    Първите | Последните
Отговор
5
до 2
|
нерегистриран
02 май 2019, 09:05
2
-1
Държавата е некачествена, защото такъв е материалът, който се добива в нея. Стига сте повдигали костите на Т.Живков. Не спряхте да търсите оправдание за днешната си некадърност в неща случили се преди половин век. Търсите оправдание за собствените ви грешки. Това единствено показва колко сме смешни с оправданията си защо сме на това дередже.
4
мая маркова
|
нерегистриран
02 май 2019, 08:28
0
0
Съседът през улицата си прави масивна ограда при направата на която изхвърля клони,пръст ,мрежа и колове през тази ограда на така нареченият тротоар.Тротоарът представлява една полянка от около 4 -5 метра ширина и 30 метра дължина която аз поддържах и косях.Към коя институцив да си пусна жалба?
3
там
|
нерегистриран
20 март 2018, 14:25
2
0
да, разбира се - в общината
2
Некачествена държава
|
нерегистриран
20 март 2018, 04:29
4
0
Общината, като собственик на тротоарите и пътните платна, е длъжна да поддържа собствеността си в изрядно и функционално състояние, вкл. спазени задължителните технически норми за оттичане на водата при дъжд! В София след последните ГЕПИ-ремонти на БОКо-БКП-ШАЙКАТА, ново-"ремонтираните" отсечки са без оттичане на водата и при най-малкия дъжд се образуват локви, които съществуват докато водата в тях се изпари! Дори много хвалената "южна тангента" на околовръстното беше станала плавателно езеро, в което джиткаха кану-каяци, ако си спомняте! Докато пътните настилки бяха с павета (и издържаха по 50-80 години), водата от дъждовете се просмукваше в земята и локвите попиваха бързо в почвата, като поливаха и уличните дървета! С подмяната на паветата с асфалт, освен че са нужни основни ремонти (със съответните комисионни) на всеки 2-3 години, неотеклата се вода прави локви, които не могат да попия през асфалта в почвата, както и уличните дървета измират поради ненапояване - вижте само изсъхналите и неразвили се дървета засадени преди 25 години по бул. Тодор Александров (над метрото) в София и сравнете с близката му успоредна улица Пиротска (с павета) с нейните дървета!
Най-голямото престъпление на сомовитския влашки циганин Яшар Замфиркьо (Тодор Живков - Тато) и делиорманския му мангасар Пънчо Кубъдъна е, че от 1962 година насам наложиха да не се спазват критериите за качество, а само пропагандно да се отчита дейност за заслуги на партийните другари! Така сега си имаме некачествена политическа система, некачествена (неквалифицирана) законодателна власт, изключително некачествена съдебна власт, изключително некачествена изпълнителска власт, некачествена общинска власт, изключително некачествено образование, некачествено здравеопазване, некачествена пенсионна система, некачествен сектор сигурност - полиция, служби, КАТ, некачествена войска - освинени крадливи и безотговорни фатмаци с лампази, които само плачат за все повече пари и привилегии, пък и за многомилиардни играчки за да си джиткали и запълвали времето с игрички!
1
|
нерегистриран
10 март 2018, 08:22
4
0
Общината.
Питащ
|
нерегистриран
09 март 2018, 14:25
1
0
Здравейте, имам(е) съседски проблем. В съседния двор имат плодови дървета, които са наклонени и запречват тротоара, по който хората вървят, включително и ние. Никой никога не ги подрязва и това е горе долу приемливо. Става проблем обаче когато спускат водосточната тръба от гаража си по оградата и водата тече по улицата и прави локви. Лятно време е неприятно да се изкаляш, но зимно време се получава поледица и човек катo нищо може да се пребие.
Тръбата беше премахната по едно време, предполагам някой си е изпатил и я е свалил на своя глава. Сега е поставена нова в клоните на дърветата и водата тече по средата на тротоара. Ни отляво да минеш за да не се забучиш в клоните, ни отдясно, за да не скочиш в градинката.

Въпроса ми е кого да сигнализирам за тази нередност и мога ли да очаквам адекватна намеса? При положение, че си имат двор, изкарват водата да тече по тротоара, който е обществена собственост.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име (коментирате, като нерегистриран)
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно