Какъв е реда "РЕДОВИ" адвокат да получи "нформация за дейността и управлението на САК, както и да получи преписи от поискани документи."
Създадена от питане на 08 февруари 2018
Започни с:    Първите | Последните
Отговор
7
|
нерегистриран
25 август 2018, 08:37
0
0
За сведение-няма законов ред адвокат, или неадвокат(по касаещи го въпроси-например досежно икономическата и правната обосновка за незаконната такса от 30 лева, въведена от САС за подаване на жалба срещу адвокат) да получи информация от съсловната монополна адвокатска организация. Ако съсловната монополна адвокатска организация-пожелае ще предостави информацията, но ако решат и откажат-няма механизъм за оспорване на отказът пред съда.


Доказателството е не само тази тема http://legalworld.bg/forum.php?topicid=348385 но адвокати реално поискаха протоколите от ОС на САК за тази година , и им беше отказано. Не могат да оспорят отказът никъде. Засега протоколът го няма и в сайта на САК. Ако решат ще го публикуват на сайта, ако решат-няма-и нищо не може да направите. Изцяло от субективната преценка на началниците в адвокатурата зависи дали информация , на която имате право ще я получите или не.


Това за сведение на номер 4 и номер 5. Хайде изискайте протоколите-да видим дали ще ви ги дадат, а ако ви ги дадатк-ги качете тук-тези протоколи не са тайна. Ще ви ги дадат-ако преценят, ако преценят-няма да получите нищо. Няма механизъм да се преборите, ак ви откажат информацията. Поредна слабост в ЗАдв.
6
1
|
нерегистриран
09 февруари 2018, 20:33
0
-3
Защо да няма правен интерес? Дейността на адвокатурата само нея ли я засяга? Няма ли право лицето да получи и то информация нищо че не е адвокат???
5
адвокат–сак
|
нерегистриран
08 февруари 2018, 12:03
1
-1
До 4- Ми лицето НЯМА правен интерес, понеже не е вписано в САК. Обаче- може и да му бърничка в здравето чл. 89 т.8 от ЗАдв.- някои млади хора искат да не се вписват в АК , обаче да практикуват като адвокати, даже направиха цяла тема във форума за това- темата “Свободни адвокати“;)
4
Не разбрах
|
нерегистриран
08 февруари 2018, 11:52
1
0
До коментар [#3 #undefined] от "до долния спамаджия": Какъв е правния ти интерес? Ти си абсолютен семкаджия. Питаш за неща, които са елементарни!
3
до долния спамаджия
|
нерегистриран
08 февруари 2018, 11:27
0
-2

Като не знаеш, за какво спамиш, бе спамер изспамен. Като не те интересува темата, какво търсиш тук, освен да се изсе...изспамиш.
2
Смешкоо
|
нерегистриран
08 февруари 2018, 11:22
2
-1
И какъв ти е правния интерес да искаш информация за САК, щом не членуваш в нея? Ти си абсолютен бот!
1
*
|
нерегистриран
08 февруари 2018, 11:14
0
0
информация за дейността
питане
|
нерегистриран
08 февруари 2018, 11:12
2
0
Във вътрешните правила, за работата на САС е записано
http://www.sak-sas.bg/bg/about-sba/regulations

Чл.13 Всеки член на САС и на КС има право на достъп до информация за дейността и управлението на САК, както и да получи преписи от поискани документи. Молбите се подават до Председателя на САС.


Питането ми е какъв е реда, адвокат, нечленуващ в САС и КС , тоест който не заема началнически позиции в адвокатурата да получи същата тази информация? Къде е записан и уреден подобен ред, ако изобщо има такъв? Без съмнение всеки адвокат може да иска "преписи от поискани документи" и "право на достъп до информация за дейността и управлението на САК", нали, или не е така?
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име (коментирате, като нерегистриран)
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно