Моите отговори на въпросника за младщши магистрати
Създадена от truth hurts на 07 февруари 2018
Започни с:    Първите | Последните
Отговор
5
За по-младите
|
нерегистриран
17 юли 2018, 22:51
3
-1

Спомени от една приятелка на Стефка Бумбалова - майката на К. Шекерджиев

Майката на "големия съдия" Красимир Шекерджиев е Стефка Бумбалова. Тя беше известна в Софийския районен съд (тогава той се намираше в Съдебната палата)като много мързелива и много слабо подготвена юристка. Затова председателите на СРС Елена Димова и Тодор Тодоров направиха опит да я уволнят. Но тя намери връзки в Градския комитет на БКП. Връзките й бяха по-особени. Все пат тогава Бумбалова беше млада и яка.

Като дойде демокрацията Бумбалова се "сближи" с един от многото министри на правосъдието и се намести в Инспектората на Министерството на правосъдието. Но след време новият министър на правосъдието Васил Гоцев я уволни - заради това, че се занимаваше само с интриги и мръсотии в министерството. Тя обаче надуши, че Филчев е силният човек в министерството и отиде да му плаче, колко е нещастна. Филчев е добра душа и доста наивен, и я върна на работа, макар и трудно.

След като Филчев стана главен прокурор Бумбалова отново отиде при него да му плаче и да го моли да я вземе със себе си в прокуратурата. - Защото тя "искала да работи за него", моля ви се. Наивникът Филчев отново я спаси, като я направи прокурор в главна прокуратура.

Впрочем кариерата на "големия съдия" Кр. Шекерджиев се дължи пак на Филчев. Бумбалова публично се хвалеше, че е уредила маминото си синче на държавен изпит при Филчев, който му писал "много хубава оценка". След това пак Филчев й помогна маминото детенце Шекерджиев да бъде повишен от Висшия съдебен съвет и да прескочи едно стъпало в съдебната иерархия. Само че този път хитрата лисана Бумбалова действа чрез заместника на Филчев - покойния зам.-главен прокурор Христо Манчев.

За благодарност след като напусна Филчев Бумбалова първа стана и на общо събрание на прокурорите от ВКП заяви, че с радост се е отървал от игото на Филчев, който я репресирал но сега Бумбалова щяла отдаде всички сили и енергия за новия главен прокурор, слънцето Борис Велчев. Всички бяхме поразени от вероломството и подлостта на Бумбалова. Освен това Филчев я беше включил и в една група прокурори, които ходиха в чужбина да укрепват отношенията с Европа. А други си останахме в България да работим за тоя дет духа.

Та това е накратко професионалната кариера на "големия съдия" Шекерджиев. Крушата не пада по-далеч от дървото. И той като майка си прави кариера с подлост и интригантство и се представя за голям йорист, когато е всъщност едно посредствено, но затова пък коварно юристче. Да живей другаря Шекерджиев ! Да ви е сладко !
4
Яко :))
|
нерегистриран
17 юли 2018, 22:44
3
0
Те повечето така мислят и действат, само друго пишат м...а им :)
2
корекция
|
нерегистриран
07 февруари 2018, 20:52
4
0
въпрос 6
НЕ
1
*
|
нерегистриран
07 февруари 2018, 20:49
2
0
в заглавието да се чете младши.


truth hurts
|
нерегистриран
07 февруари 2018, 20:46
4
-2
1. Ще се ръководите ли единствено от вътрешното си убеждение и закона при постановяване на съдебните актове?

НЕ

2. Бихте ли се подали на натиск, заплахи, стимули, преки или косвени влияния от представители, на която и да е друга власт – публична или частна, вътрешна или външна за съдебната система?


ДА
3. Бихте ли допуснали поведение, което може да се възприеме като привилегироване, предразположеност, предубеденост или предразсъдък, основан на раса, произход, етническа принадлежност, пол, религия и др. спрямо някоя от страните или техните процесуални представители?

ДА

4. Бихте ли се определил като справедлив човек?

НЕ

5. Проявявали ли сте неуважително отношение към свои колеги/състуденти?

ДА

6. Проявявате ли търпение за изслушване и възприемане на нови или различни аргументи, мнения и гледни точки?

ДА

7. Бихте ли приели материални или нематериални облаги, независимо от естеството им, които биха могли да поставят под съмнение вашата независимост и безпристрастност?

ДА

8. Ще се въздържате ли от действия, които биха могли да компрометират честта на магистрата в професията и обществото?

НЕ

9. Бихте ли споделили с някого факти и сведения, станали Ви известни при или по повод изпълнение на служебните Ви задължения?


ДА

ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име (коментирате, като нерегистриран)
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно