Допустимо ли е съдия от ВКС /докладчик/ в Решение по молба за отмяна на Решение на СГС по чл.303 ал.1 т.1 от ГПК ,цитирам:,,да не споделя разбирането , че Решение на ВКС..., материализира ново обстоятелство по смисъла на чл.303 ал .1т.1.от ГП К'."Съдията в Решението си прави анализ на Решението на ВКС... цит,ирам,,че производството се основава на приетото от състава на ВКС тълкуване,а тълкуването на закона обаче има за предмет откриване точния смисъл на правните норми чрез изясняване на вложеното в тях от законодателя съдържание"".
Създадена от въпрос на 14 януари 2018
Започни с:    Първите | Последните
Отговор
338
Гешев
|
нерегистриран
08 август 2019, 12:21
2
-2
Никова е от наШТе. Глупци сте шом си въобразявате, че някой ще я проверява.
337
промяната
|
нерегистриран
07 август 2019, 22:42
7
0
Морал при корумпираните липсва,но корумпираните магистрати подлежат на разследване . Това трябва да залегне в работата на новия Главен орокурор ,иначе позор за разследващите прокурори от ВКП!!!
336
Ива
|
нерегистриран
23 юли 2019, 09:15
19
0
Върховния корупционен съд на република България е разработка на държавна сигурност! Няма нищо общо нито с правото, нито с морала!
335
Брей
|
нерегистриран
22 юли 2019, 06:38
13
-1
Може да им организират сбирки на анонимните корумпирани съдии
Но съдийска колегия на всс трябва да действа мнооооого спешно
334
Бав
|
нерегистриран
21 юли 2019, 21:20
16
0
Проблема с вкс е много голям
Прояден от корупция
То хубаво че е власт съдебна но когато е корумпирана бякой трябва да понесе отговорност
Има всс съдийска колегия има инспекторат има правителство
Не може само да мълчите всички
Не може да се развива тълкувателна дейност и върхивните съдии да се подписват под тр и после в определения за допускане да пишат без мотиви че въззивното решение не противоречи на тр
333
Оби
|
нерегистриран
21 юли 2019, 09:21
18
0
До да беше само никова
Всички които са докладчици по дела с висок материален интерес и едната или двете страни ги атакуват с парични оферти взимат парите и пишат глупости
Как ви звучи прясна мисъл ба съдуя от вкс
‘Касаторът не и успял да обоснове правния ди интерес за което въззивния съд следи служебно’
Какво може да се направи в този случай
Може да и гледаш имотните декларации как колекционира апартаменти в столицата
Искате ли да знаете името или това ще е набеждаване
332
Хахаха
|
нерегистриран
15 юли 2019, 23:46
2
0
До коментар [#331 #undefined] от "ДО РАЗБИРАЧИТЕ":
Попитай твоя адвокат! Никой не е длъжен да разшифрова коментарът ти, представляващ нищо повече от нескопосания опит за пресъздаване на Щифърът на Цезар.

Съдебният език е българският! Затова няма нищо чудно, че не си удовлетворен от съда и твоите брътвежи са останали неразбрани.

Това ли е потенциалът на нашата нация, тия ли индивиди ще установяват кой е подкупен и поръчков съдия? А, 327?
331
ДО РАЗБИРАЧИТЕ
|
нерегистриран
15 юли 2019, 16:29
2
0
ПИТАМ САМО:
НЯКОЙ ДА МОЖЕ ДА МИ ПОКАЖЕ В МОТИВИ КЪМ ПОНЕ ЕДНО РЕШЕНИЕ КЪДЕТО СЪДИЯ ДА Е ОБСЪДИЛ СЛУЖЕБНО ЧЛ. 133(2) ЗЕ И ЧЛ. 149(1)6 ЗЕ И ЧЛ. 62 ЗЗП.
ИМАЙТЕ ПРЕДВИД, ЧЕ ДЕЛАТА НА ТОПЛОФИКАЦИЯ СОФИЯ ЕАД СА НАД 180000 ЗА ПОСЛЕДНИТЕ 12 Г., А АЗ ПИТАМ САНО В МОТИВИТЕ НА ЕДНО:))))
ВЪРХОВЕНСТВОТО НА ЗАКОНА Е ДРЪН, ДРЪН.
НЯКОЙ РАЗБИРАЧ ДА МИ КАЖЕ КАК ВКС ПРИЛАГА ЧЛ. 124 ОТ КРБ И СЛЕДИ ЗА ПРИЛАГАНЕТО НА ЗАКОНА И ЗА ПРИЛАГАНЕ НА ПРАКТИКАТА МУ СЛЕД КАТО НЕ ДОПУСКА ДЕЛА С ЦЕНА НА ИСКА ПОД 5000 ЛЕВА.
ПОЧТИ ВСИЧКИ ДЕЛА (с малки изключения) НА ФЕНОМЕНА ТОПЛОФИКАЦИЯ СОФИЯ ЕАД СА С ЦЕНА НА ИСКА ПОД 5000 ЛЕВА.
КОЙТО ЗНАЕ РЕДА, МОЛЯ ДА ПОИСКА ТЕЗИ ДЕЛА ДА БЪДАТ ВПИСАНИ КАТО РЕКОРД НА ... ГИНЕС :))))
330
Някои недоразумения
|
нерегистриран
14 юли 2019, 22:23
11
-1
Ще отменим задължителния характер на практиката по чл. 290 ГПК заради недоразумения на ТР и ще задължим касационния батко и касационната кака да преценяват противоречието между две незадължителни решения за тях...
Прекалено е наивно да си мислим, че само на основание незадължителност на съпоставяните актове, каките и батковците дори няма да се задълбочат и вникнат в противоречието на двата акта и ще определят липса на такова
Промените са или недомислени или обслужващи корпоративни интереси
329
до кака от бати
|
нерегистриран
14 юли 2019, 11:33
1
-9
Напълно погрешно е това разбиране, защото практиката по 290 ГПК продължава да е задължителна за въззивната кака. Противоречието на разрешен от въззивните каки правен въпрос с решение по 290 ГПК продължава да бъде основание за допускане на касационен контрол.
Така че нищо страшно не се е случило с отмяната на текстът, който имате предвид. Чрез нея напрактика само са отстранени някои недоразумения, случили се при приемането на ТР 1/2009 на ОСГТК.
328
Кака
|
нерегистриран
11 юли 2019, 22:54
10
0
Да ви попитам като всичко ви е ясно, защо негово величество законодателя отмени задължителността на практиката по чл. 290 гпк и ви остави да убеждавате каките, че въззивното решение противоречи на нещо, което за кака ви не е задължително. И щом районната и въззивната кака, не ги интересува нещо, което не е задължително за тях, касатора е принизен да убеждава касационната кака как и за нея не е задължително!
327
.,
|
нерегистриран
05 юли 2019, 23:24
16
0
Много съм далеч от мисълта, че обществото, особено посткомунистическото има потенциала да се осъзнае. Но дори и да се осъзнае хипотетично, обективната действителност пак не е в негова полза. Корупция във висшия правораздавателен орган винаги ще има. Например има завоалирани мотиви на решения на върховния съд на САЩ по дела с участието на фармацевтични гиганти. Но да си купуваш акт на вкс на сергийни цени и това е прекалено. Един прост въпрос! Кой е отговорен за назначаването на калинките? Буквално, кой назначи кака замка министърова? Какво си мислите, че тя прави там? Съдържанието на съдебните и актове е имунизирано, вече и практиката по чл. 290 не е задължителна за нея. А ако някой системно пише есета? Какъв механизъм е изградила контролиращата система за справяне с този проблем.
326
До 324
|
нерегистриран
05 юли 2019, 10:29
20
0
Не разбрахте ли, в продължение но вече 30 години, че подобно противопоставяне като това 'свирепи властимащи" и "смачкан народ" не върши работа.

Не разбрахте ли, че парашутисти винаги ще има. Те просто сменят своите имена - днес е Драган, а утре е някай с името Петкан или пък Мара. Идеята е да бъдат създадени такива процедури по избор на висши държавни длъжности /това важи в още по-голяма степен за органите на съдебната власт/, при които субективният елемент да бъде сведен до приемливи съобразно конкретната сфера граници. Това че дори и най-добрите идеи /една от които е таза за факултативния касационен контрол/ биват извращавани до степен на неузнаваемост е проблем именно на Суверена /народа/ и точно той, а не конкретни длъжностни лица е отговорен за вина за неговата неразрешимост.

Разбира се, че поръчкови и подкупни съдии нямат място в органите на съдебната власт. Нещата обаче не са толкова прости. И тук, дори да съществуваше такава законова възможност, простата замяна на Иван с Петкан няма да даде очакваните резултати. Подкупен или поръчков не се става с встъпването в длъжност като магистрат. Това е въпрос на манталитет, който е завършил изграждането си в едни по-ранни години от развитието на конкретния индивид.

Тия призиви за излизането на народа пред ВКС звучат добре с оглед новото демократично време. Но ако искате събралото се пред сградато множество да посочи кои са поръчковите и подкупни съдии, аз съм твърде скептичен, че то може да го стори адекватно.
Общество, членовете на което предпочитат да хвърлят през балкона купища пари или пък да търсят всевъзможни начини да връзка с решаващ държавен орган, за да си осигурят правилното според тях решаване на възникнал казус. Или пък членове на обществото, които предпочитат да почерпят катаджията на улицата, вместо да претърпят последиците за извършено нарушение.

Нима мислите, че подобно общество има потенциал да приложи на практика правомощията, с които е натоварено чрез КРБ?
325
социология
|
нерегистриран
05 юли 2019, 08:42
16
0
Защо гражданите се отказват да водят съдебни дела:
-Тромави процедури
-Липса на средства
-Липса на знания какво да се прави
-Липса на доверие в съдебната система
-Делата са прекалено продължителни
-Опасения за корупция
-Неверие в безпристрастността
-Съдът е твърде далеч от дома
-Липса на информация за съдебните процедури
324
,.
|
нерегистриран
04 юли 2019, 01:26
21
0
В България няма върховен съд
Всичките съдии са с милиционерско комунистическо потекло и единственото което ги интересува е кой колко ще им даде
Не ги интересува нито касационна жалба, нито тълкувателно решение, нито закона
Определенията им по допускане са пълна порнография. Пейст—копи и епилог от две изречения в типа, поставените въпроси касаят неправилност на решението, но не отговарят на селективните критерии за допускане. За съжаление политиците създадоха вкс в този формат, те си наредиха каките, от типа на бившата зам. министърка... поръчкаджийство и смразяваща корупция...
Свирепи властимащи и смачкан народ. Колкото и да пишете тука, нищо няма да промените, ако не се излезе открито пред сградата на смразяващия вкс и поръчковите и платени съдии.
323
Нико...Й НикоВ
|
нерегистриран
30 юни 2019, 02:33
3
-1
Ама, моля ви се бе колеги,
Нека се придържаме към добрия тон. Защо така нападате жената?
В темата е посочено само едно решение. Това не е практика. Трябва да се отнасяме с уважение към работата на съдията, защото все по-малко са хората като жената, които със зъби и нокти са готови да отстояват и бранят авторитета и достойнството на съдийската професия.
322
ххх
|
нерегистриран
26 юни 2019, 14:34
4
0
Пази боже сляпо да прогледа,но дядо Йоцо гледа ,гледа и яко наказва !
321
Жалкото е друго
|
нерегистриран
12 юни 2019, 20:58
5
-2
Никова, все пак се старае да отстранява пропуските в нейните знания. Лошото е, че това се случва в работна среда. Макар и доста често без пряк умисъл, тя нанася вреди на страните по делата, които са й възложени. Това е нещо, което очевидно тя не осъзнава. Не осъзнава дори и това че дъщеря й рано или късно може да бъде страна по дела, за които Никова е отговорна макар и непряко, вследствие безотговорното й отношение при участието й в създаването на практика на ВКС. За такива хора е важно днес да са добре, пък утре каквото стане...
320
Накъде???
|
нерегистриран
11 юни 2019, 09:53
6
0
А сга накъде г-жо Никова ? За такива като вас място в храма на Темида няма!!!
319
Луцифер
|
нерегистриран
30 май 2019, 00:55
10
0
Вън търговците от храма на Темида... Тези неуките, които си мислят да се образоват на гърба на обществото, също нямат място там.

Ще се видим с вас в съдебната зала на Страшния съд.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име (коментирате, като нерегистриран)
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно