Допустимо ли е съдия от ВКС /докладчик/ в Решение по молба за отмяна на Решение на СГС по чл.303 ал.1 т.1 от ГПК ,цитирам:,,да не споделя разбирането , че Решение на ВКС..., материализира ново обстоятелство по смисъла на чл.303 ал .1т.1.от ГП К'."Съдията в Решението си прави анализ на Решението на ВКС... цит,ирам,,че производството се основава на приетото от състава на ВКС тълкуване,а тълкуването на закона обаче има за предмет откриване точния смисъл на правните норми чрез изясняване на вложеното в тях от законодателя съдържание"".
Създадена от въпрос на 14 януари 2018
Започни с:    Първите | Последните
Отговор
358
ехо
|
нерегистриран
11 февруари 2020, 12:27
6
-3
След искането за уволнение на съдия Милалов от министъра на правосъдието слвдващата е съдия Никова ВКС за извършените от нея недопустими действия .Акта на съдията е противен на закона и събраните по делото доказателства!
357
ДО РАЗБИРАЧИТЕ
|
нерегистриран
25 януари 2020, 06:51
5
0
НАЧЕТОХ СЕ НА СПЕЦИАЛИСТИ. В ДРУГИ СИСТЕМИ СА СТИГНАЛИ ДО ИЗВОДА, ЧЕ НЕЮРИСТИТЕ ИМАТ ПО-ВИСОКО УСЕЩАНЕ ЗА СПРАВЕДЛИВОСТ И ЗАТОВА СА ИЗМИСЛИЛИ ЖУРИТО. С ЖУРИ ОТ 6 ЗАСЕДАТЕЛИ СЕ РЕШАВАТ И НЯКОИ ГРАЖДАНСКИ ДЕЛА.
ПРОЧЕТЕТЕ НАЙ-СТАРАТА КОНСТИРУЦИЯ И ЩЕ СЕ НАУЧИТЕ. В БЪЛГАРИЯ НЯМА ЖУРИ, А ПАРТИЙНИ ЗАСЕДАТЕЛИ ИЗБИРАНИ ОТ ПАРТИЙНИТЕ ОБЩИНСКИ СЪВЕТИ И ПОТВЪРДЕН ИЗБОР ОТ ОБЩОТО СЪБРАНИЕ. В САЩ, А ВЕЧЕ И В РУСИЯ 12 ЗАСЕДАТЕЛИ РЕШАВАТ НАКАЗАТЕЛНИ ДЕЛА- ХАЙДЕ СЕГА ПАК НАЙ-ГОЛЕМИТЕ УМНИЦИ ЛИ ДА СЕ ДОКАРАМЕ. НЕ СЕ ПЪНЕТЕ, ЗАЩОТО ИМА И МИРОВИ СЪДИИ БЕЗ ЮРИДИЧЕСКО ОБРАЗОВАНИЕ.
ДАЛИ МОЖЕ ДА БЪДЕ СЪДЕН СЪДИЯ ЗА НЕПРАВИЛНИ РЕШЕНИЯ С УМИСЪЛ - СПРАВКА СЪДИЯТА ОТ ПЕНСИЛВАНИЯ - ИЗЛЕЖАВА ПРИСЪДА ОТ 28 Г. ЗАБЕЛЕЖЕТЕ, ЧЕ ВСИЧКИТЕ МУ ДЕЛА ЗАПОЧВАТ ОТНОВО. ВСЯКА ГОДИНА СЕ УСТАНОВЯВАТ ГРЕШНИ ПРИСЪДИ И ДЕЛАТА ЗАПОЧВАТ ОТНОВО, А НЕПРАВИЛНО ОСЪДЕНИТЕ ЧЕСТО ПОЛУЧАВАТ И НАД 20 МИЛИОНА ДОЛАРА ОБЕЩЕТЕНИЕ. В БЪЛГАРИЯ Е ЕДНА ДЕТСКА ГРАДИНА КЪДЕТО СЕ ИГРАЕ НА ПРАВОРАЗДАВАНЕ.
КАТО СТЕ ЕРБАП ЗАЩО НИКОЙ НЕ СКОЧИ И ДА ЗАВРЕ НА ЕДНО МЯСТО МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛЯ СЛЕД КАТО КАЗА, ЧЕ БЕЗ НЕГОВО ВЛИЯНИЕ Л.ПАНОВ НЯМАЛО ДА БЪДЕ ИЗБРАН. ПОЛИТИЦИТЕ СЕ ГАВРЯТ СЪС СЪДА, НО СЪДИИ СЕ НАПЪВАТ ДА ПОКАЗВАТ МЪСКУЛИ.
В БЪЛГАРИЯ ДАЛИ ПРЯКО ИЛИ ЧРЕЗ ДРУГ ЧЛЕН ОТ ФАМИЛИЯТА , НО ВСИЧКИ ВЪВ ВСЕКИ МОМЕНТ ПРИ НЕОБХОДИМОСТ СА В МЕНГЕМЕ. НЕ СЕ ПРАВЕТЕ НА НЕЗАВИСИМИ. НЕ СТЕ.
356
истината
|
нерегистриран
24 януари 2020, 13:00
4
-1
Кой носи отговорност за назначаването на съдия Никова и кой поема отговорност за нейната некомпетентност ,като съдия във ВКС?Редно ли е същата да остане да правораздава при установени груби нарушения в работата си?Не трябваа ли тези,които правораздават противно на ГПК да бъдат уволнявани? Може би закона за назначаване на съдии във ВКС трябва да бъде преработен,защото с тази несминяемост,такива като Никова си позволяват в актовете си такива творчески съчинения ,нямащи нищо общо с търсеното право и защита според ГПК!?Институцията ВКС трябва да е функционално работеща и за да не е следващия изгърмял бушон е необходима спешна промяна в качеството на правораздаването ,изразяващо се в промяна начина на назначаване и отнемане на титлата"съдия във ВКС"!!!
355
SOS
|
нерегистриран
13 януари 2020, 11:19
6
0
Щом действащ министър е обвиняем за безотговорност към работата си,логично е и Никова от ВКС да бъде разследвана от ВКП !!!
354
до352
|
нерегистриран
08 януари 2020, 15:49
5
0
Проверката е в ход по заповед на бившия зам.гл.прокурор Мария Шишкова от 27.12.2019г.
353
Ех, тоз късмет и съдба!
|
нерегистриран
23 декември 2019, 04:50
16
0
Изглежда тия НИКОВИТЕ са със солидни позиции в магистратско-политическата олигархична мафия! Както и "НИКОВОТО КРИВОРАЗДАВАНЕ" е характерна особеност за фамилията - КЛАН! Ето и замесеността на прокурор ПЪРВОЛЕТА НИКОВА в противозаконните машинации в наказателното производство срещу магистратския кадровик КРАСЬО ЧЕРНИЧКИЯ - кой знае защо също от Пле'ен като Герито Никова, Красьо Влаховия (с кумицата БиБа), Лазо Груевия, мамата Цура, ..... А в съдийските среди се говори, че пък съпругът-адвокат на Никова бил заменил Красьо Черничкия като КАДРОВИК на софийските съдилища?! Айде да видиме сега ГЕШЕВ как се бори с ПОРОЧНИТЕ КРИВОРАЗДАВАТЕЛНИ ПРАКТИКИ и практикуващите ги МАГИСТРАТСКО-АДВОКАТСКО-НОТАРИАЛНИ КОТЕРИИ с особен партиен, фатмашки, ченгесарски и ТКЗСарски произход!?

=============================================

https://www.facebook.com/grigor.lilov/posts/1513145778801356

Grigor Lilov | 20 декември 2017 · Sofia

Ех, този късмет и съдба:

ОНЕВИНИХА КРАСЬО ЧЕРНИЧКИЯ

*** Прочулият се навремето брокер и връзка между политици и магистрати на Темида е "без престъпни деяния"

-------------- Припомняне ------------

Красимир Георгиев - Красьо Черничкия, се прочу с прякора си на 18 юни 2009 г., когато чрез лица от Висшия съдебен съвет (ВСС) нашумя по медиите като "някакъв Красо от Плевен",който "обикаля из България" и "носи един списък" с имената на членове на ВСС, с чиито гласове разполага.

Публикациите говореха за средна цена 200 000 евро на лице от списъка му и сочеха, че той има "тефтерче" с 1040 телефонни контакта, сред които стотици магистрати, политици, висши полицаи, както и собственици на фирми в цялата страна.
Тогавашния правосъден министър Маргарита Попова, която после стана вицепрезидент на Плевнелиев, заговори за "брокерство" в съдебната система, медиите и политиците я копираха.

---------------- Одисеята--------------------

Срещу Красимир Георгиев бяха заведени две дела от прокуратурата. По първото за лъжесвидетелстване беше оправдан и в отговор той осъди България за 4 000 лв. за нанесените му морални щети.
По второто - за неплатени данъци от недоказани доходи тази година прокуратурата го прекрати заради "липса на престъпни деяния".

Противно на псувните, които вероятно ще се посипят, по първото дело за лъжесвидетелстване беше справедливо оправдан. Родната прокуратура конституира като единствен свидетел по него не кой и да е, а наблюдаващият делото му прокурор ПЪРВОЛЕТА НИКОВА. Това е невероятно нарушение на правилата и пълен произвол: никъде по света няма как обвиняващият те прокурор същевременно да стане свидетел срещу теб.
А защо и как се допусна този гаф, историята мълчи.

По второто дело също имаше скандал.
"Въпреки липсата на легитимни средства, Красимир Георгиев поддържа висок стандарт на живот. Само стойността на иззетия от него мобилен телефон "Верту" възлиза на няколко хиляди лева, а автомобилът му е управляван от шофьор", беше записано в доклада на комисията във ВСС, формирана по случая "Красьо" .

Започнаха да го съдят за недоказани доходи. Данъчна ревизия посочи декларирани следните доходи: за 2004 год. – 1048 лева; за 2005 год. – 569 лева; за 2007 год. – 1841 лева; за 2008 год. – 33200 лева.

Срещу това тогава насреща стояха следните лични активи според официална справка (без да се търсят евентуални прехвърляния на роднини и подставени лица): две луксозни коли - БМВ и "Мерцедес", апартамент от 185.50 кв.м в София, 5 сгради върху терен от 4.1 дка в Шумен, право на строеж на офис в Плевен, дялове от капитала на 4 търговски дружества и дял в най-голямата плевенска дискотека "Анаконда".
Процесът обаче беше за недекларирани 94 492 лв. Естествено, като за човек, сочен като връзка и брокер за съдебната система, делото му беше засекретено и се мота по инстанциите над 7 години.

В крайна сметка Прокуратурата отегли обвинениуето си заради "липса на престъпни деяния"
Апропо, сега Красимир Георгиев - Красьо Черничкия е още по-богат.

Онези от тефтерчето му по размер на имането им обаче го слагат като жълти стотинки в джоба си.

---------------------------

Красьо Черния е роден в град Плевен през 1981 година, но живее в София.

Започва да се занимава с бизнес от 19-годишна възраст. Освен със скандала се прочу и с връзката си с фолкпевачката Магда (вече прекратена). Сега излиза с ефектна дама - почитателка на волейбола.
Родителите му са разведени. Майка му е в Плевен.

Ще отбележа, че Красимир Георгиев не е паднал, така да се каже, от небето и е от виден номенклатурен род.

При социализма дядо му дълги години е бил председател на Общински народен съвет и шеф на ТКЗС.
352
проверката
|
нерегистриран
16 декември 2019, 20:57
13
0
Какво установи ВКП при проверката и ще има ли наказания за сътворените измислици от съдия Никова ,които са задължителни за съда ?
351
???
|
нерегистриран
06 декември 2019, 15:24
11
-1
Докога този случай ще потъва в мълчание от ВКП.
350
в ход
|
нерегистриран
26 ноември 2019, 18:31
11
-1
В ход е новия главен прокурор.Време е за наказания и отстраняване на съдия Никова от редиците на ВКС!
349
Лазо
|
нерегистриран
14 ноември 2019, 18:52
12
-1
Ама пък какъв любовен поглед, а: https : // bit.ly/32LdeVU ?! Направо да ти се разтопи сърцето от умиление!
348
SIMO Report
|
нерегистриран
14 ноември 2019, 18:26
17
0
ЦИТАТ:
https : // www. facebook.com / grigor.lilov/posts/2481059668676624
Grigor Lilov | 05-Nov-2019 01:05
ВЪПРОС:
РЪКОВОДИ ЛИ КРЕМЪЛ БЪЛГАРСКАТА ТЕМИДА,
БЪЛГАРСКИЯ ДАНС, БЪЛГАРСКИТЕ ГРАНИЦИ ИЛИ ДА?
Скандалът с разследвания за шпионаж председател на движение „Русофили” Николай Малинов, който днес получи ордена „Дружба” в Кремъл от ръцете на руския президент поставя един сакрален въпрос - ръководи ли Кремъл българската Темида или да?
Безспорно я ръководи и не съдя за това само от личен опит. Този скандал е ярко доказателство за взаимоотношенията шеф в Москва – подчинени в България.
От 10 септември Малинов е на свобода срещу парична гаранция от 5000 лв., но това не отменя забраната за напускане на страната. Никакъв съд, камо ли пък съдията Андон Миталов би могъл да го пусне в чужбина без специално заседание с участието на Прокуратурата.
Искането на адвокатите на Малинов е от 21 октомври! Имало е достатъчно време прокуратурата да се запознае с него.
На 28 октомври съдия Андон Миталов е постановил със своя определение Николай Малинов да може да напусне България до 5 ноември.
Никаква Прокуратура не би могла да узнае този факт едва сега, когато всички руски медии (преднамерено) го огласиха и показаха снимки и видеозаписи от тържествения момент на награждаването и здравото ръковостискане между сочен за шпионин и бивш руски шпионин-настоящ президент.
Решението на съда е незаконно, понеже той няма такива права според чл. 68 от Наказателния кодекс, твърди главният прокурор Цацаров.
---------------------------
Честно казано, малко множко ми дойде тази демагогия.
---------------------------
Защото за да може Малинов безпрепятствено да напусне, трябва да бъдат уведомени няколко държавни структури у нас: самата прокуратура, която сега вие в самозащита, ДАНС, МВР и неговата гранична полиция. Иначе Малинов щеше да бъде спрян още на Терминала на софийското летище.
Те. държавата е била наясно с факта на предстоящото заминаване на Малинов за Москва. И го е допуснала, защото иначе този скандал нямаше да се разгаря днес, а още в онези дни между 21 октомври и 1 ноември, когато можеше да се вземат необходимите мерки това да не се случи.
---------------------------
Изводът може да е само един: руският президент Путин скрито ръководи българската Темида, ръководи българското МВР и неговата Гранична полиция, ръководи ДАНС, ръководи ... всъщност ръководи България.
---------------------------
Ръководи я и не само заради АЕЦ "Белене" и Турски поток (аз го наричам Българо-сръбски).
Ръководи я, защото миналия и по-миналия месец въпреки оръжейното ембарго на ЕС и НАТО над България с разрешение на премиера Борисов и правителството минаха полети на тежки товарни руски самолети, натоварени вкл. с ракетни комплекси.
И както посочих, скандалът с обявения за „персона нон грата” руски дипломат заради шпионаж всъщност бе игра на руско-българските служби за омилостивяване на Запада и във връзка и с този случай. За целта Русия пожертва един свой не толкова ценен кадър и явно неуспял в разузнаването.
Всъщност България винаги е била ръководена отвън – през всичките 140 години от 140-годишната й нова история. И народът или е ръкопляскал на тази външна намеса, или се е снишавал, според знаменития лаф на Живков.
* * * * *
Скандалът беше направен публичен умишлено и преднамерено като демонстрация от Владимир Путин, за да се унизи другата ни метрополия със затихващи у нас функции – Вашингтон! Да се унизи, защото там илюзорно до глупост разчитаха на гостуването на висшите прокурори и шефовете на спецслужбите ни като начало на операция „чисти ръце”.
В поста си по този повод аз обявих пълния си скептицизъм относно каквито и да е и които и да е лица от елита ни за такава идея. Времето показа, че някакви реални промени у нас се случват въпреки тях единствено когато България остане без пари. (преломите през 1989-1991, 1996-1997)
=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=
REPORT:
Юридическата котерия Лазо Груев, Красьо Влахов, Гери Никова, мамата Цура БКП-баджак - все от града на българо-руската (съветската) дружба Пле'ен - ще ги награждават ли с ордени и медали и кога?! Пък и мамата Цура е братовчедка на представителят на БНА и зам.командващ Обединения генерален щаб на Обединените въоръжени сили на Варшавския договор (формално 10-о Главно управление на Генералния щаб на съветската армия) в Москва армейски генерал Добрев! Или ще си останат само с хиперзвуковото издигане в кариерата на уютни, топли и свръхдоходоносни (искат си и ново увеличение на заплатите до края на 2019, нали!) местенца без отговорности и напрежение, пък и с огромни възможности за допълнителни лични доходи под масата, а за Влахов - и с ранно пенсиониране в свръх-луксозния пенсионерски клуб "Конституционен съд"! Стягаха кумицата му БиБа (Биляна Балинова) за шефка на бюрото за разрешаване на СРС-етата, но нещо Калоянчо се издъни яко с докладите и БиБа, като негова дясна лапа, трябваше да се спасява извън съдебната система - в някоя от наш'те фирми! Някой да не се очуди, ако след година Гери Никова стане шефка на Гражданското отделение на ВКС, а съпругът й адв. Ников - главен кадровик по издигането с командироване на заслужилите пред него съдийки! Ей, за "наш'те ребята" КОМУНИЗМЪТ дойде - така както Тато им го обещаваше след точно 30 години - охолен, безотговорен, несменяем и доходоносен! Да му мислите вие - тия дето бъхтите за да финасирате комунистическата вакханалия в България и се надявате на справедливост по Закон! "Ке-е-е-ф, майка му стара и сладък живот!" - ще се изцепи каруцарът бай Ганьо Борисов, джиткайки с УБО-джипката по кърищата, гушнал неговата американска Харо!
347
......
|
нерегистриран
13 ноември 2019, 14:09
8
-1
Никова,не се вписвате в състава на ВКС с порочното си тълкуване на закона!Докога ще правораздавате потъпвайки ГПК???
346
Хахаха
|
нерегистриран
05 ноември 2019, 11:48
7
-1
Ауу Геритооо! Как си ма, кукло ненагледна? Още ли живуркаш в офисът на ВКС?
345
питане
|
нерегистриран
15 октомври 2019, 10:43
8
0
След като министъра на спорта Кралев поиска оставката на Боби Михайлов /знаете защо/,защо да не бъде поискана и оставката на Никова ,която с работата си като върховен съдия уронва престижа на ВКС./Българския съд няма нужда от такива играчи с ГПК/
344
???
|
нерегистриран
02 октомври 2019, 11:48
8
-1
Какво е наказанието за Никова?
343
време е ..
|
нерегистриран
25 септември 2019, 11:31
10
0
На 19.09.2019г.Главния прокурор Цацаров каза:"Всеки извършил престъпление,трябва да понесе своето наказание".Време е Никова да понесе своето наказание,като съдия от ВКС постановила акта си на мотиви от решение на СРС ,които са отречени със СПН с решение на СГС и тълкувайки Решение също със СПН на ВКС протовно на ГПК.
342
хаджиКонстантинов
|
нерегистриран
12 септември 2019, 01:50
18
0
Вие се възмущавайте и се ядосвайте, но Никова вече е заместила патрона си Красьо Влахов в нормотворчеството с тълкувателните решения: https : // bit.ly/2lJ3kEr ! Всички знаят, че "перото" на Лазо Груев, което пишеше новия ГПК (2008), беше Красьо Влахов от Пле'ен - патрон на съдебно-адвокатско-нотариалната котерия "Влахово-Никово кривораздаване"! След като напълни новия ГПК с множество двусмислия и порочни процедури, Влаховия "супер-юрист" се захвана с забъркване на нови допълнителни нормотворчески каши с тълкувателни решения! След свалянето му от партийното му назначение със заповед за зам.шеф на ВКС, Влаховия на 40 и няколко годишна възраст бе ритуално партийно издигнат от ГЕРБ по препоръка на ДС-ГУце АБВ-триперо първан за луксозен ранно заслужил "пенсионер" с президенстски привилегии и облаги в Конституционния съд, поради това, че е доказал и може да забърква всякакви юридически каши, които могат да обслужат партийните шефове! А партийните "юристи" (особено тия приравнените за прависти от разни милиционерски ПУЦ-ове и селски ХоРеМаг-Унита за продажаба на дипломи), го имат за "изключителна юридическа компетентност"! И във ВКС по наследство остана Никова да нормотворства с тълкувателни решения! Абе въобще "върховенство на закона и правото", съчетани с "изключителен юридически професионализъм", от където и да го погледнеш?! Като нищо, вместо наказание и изхвърляне от юриспунденцията, ще кръстят една от съдебите зали в Съдебната палата на "Никово кривораздаване под Влахов патронаж"!
341
справедливост
|
нерегистриран
09 септември 2019, 08:59
6
-2
Какво каза ВКП за парашутистката Никова,която съзнателно с действията си на висш магистрат не се подчини на ГПК ?????
340
надежда
|
нерегистриран
20 август 2019, 09:37
4
0
Надявам се,че при Гешев гарван гарвану око ще вади ако се е потдала на изкушението магистрата и е прегазил ГПК.
339
до 338
|
нерегистриран
09 август 2019, 11:11
9
0
Ако написаното е от Гешев,едва ли ще има промяна в работата на ВКП,но едва ли е от него. Написано е от агентите на Никова,които си мислят,че са недосегаеми и че гарван гарвану око не вади !!!
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име (коментирате, като нерегистриран)
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно