Със сътрудничеството на
Интернет книжарница Ciela.com
Лекциите на Сорос
Джордж Сорос
Издателство СИЕЛА
10,00 лв.
КУПИ
"През октомври 2009 г. изнесох тази поредица лекции в Будапеща под егидата на Централноевропейския университет - международна институция за следдипломно обучение по хуманитарни и социални науки, която основах през 1991 г., след краха на съветската система.
Първата и втората лекция обобщават цял един живот на размисли и опит. В тях детайлно представям концептуалната рамка, от която съм се ръководел в бизнеса и във филантропията, и я прилагам по отношение на бъркотията, царяща на финансовите пазари в днешно време. Третата и четвъртата лекция изследват, поне според мен, нови територии - въпроси, свързани с етичните ценности и политическата власт, и връзката между тях. Последната лекция представя такива очаквания и предписания, каквито моята концептуална рамка позволява."

Джордж СоросДжордж Сорос е председател на "Сорос фънд мениджмънт" и основател на глобална мрежа от фондации, посветени на подпомагането на отворените общества. Той е автор на много бестселъри, последният от които е "Новата парадигма на финансовите пазари" (Сиела, 2009). Роден е в Будапеща, а в момента живее в Ню Йорк.