Още един корумпиран слуга на Темида

е на път да прегърне свободата. Става дума за Христо Станчев, бивш ръководител на Четвърто териториално отделение на Столичната следствена служба.

На 22 декември 2004 г. в. "Банкеръ" пръв писа за писмото, изпратено от четирима подчинени на Станчев до Висшия съдебен съвет. В него те в прав текст обвиниха своя шеф в корупция, некадърност и манипулиране на дела срещу заплащане. И разкриха за съществуването поне на две роднинско-приятелски схеми за "правосъден" рекет и поръчково образуване и прекратяване на дела.

Пет дни по-късно – на 29 декември, Христо Станчев бе арестуван в несъществуващото вече столично заведение "Кайо Коко", докато е получавал от адвокат Георгий Ангелов плик с белязани пари за "уреждането" на неговия клиент Стоян Янчев.

По време на последното (засега) заседание от процеса срещу Станчев и Ангелов, проведено на 20 февруари, защитата на подсъдимите обяви, че специалните разузнавателни средства, използвани за разобличаването на Станчев, са незаконни.

Нищо чудно и в този случай "номерът" с компрометираните СРС-та да мине безпрепятствено. Особено ако се съди по последиците от скандалното писмо на четиримата следователи до ВСС: с изключение на Станчев, всички останали "герои" в писмото продължават да си живеят така, както винаги са си живели – със самочувствието, че тях закон не ги лови.

 

 


Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
Няма коментари към новината.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно