Дъщерята и племенник на Цар Киро са задържани с 2 кг хероин
48-годишната Събка Рашкова пренасяла наркотика в колан около кръста си
Дъщерята и племенник на Цар Киро са задържани с 2 кг хероин

Събка Рашкова, дъщеря на Кирил Рашков; снимка: Рlovdiv-online

 

Първородната дъщеря на Кирил Рашков, известен като Цар Киро, Събка и единият от племенниците му са задържани в Пловдив с 2 килограма хероин. Това съобщи на брифинг директорът на Областната дирекция на МВР старши комисар Йордан Рогачев, предаде dir.bg.

По думите му, арестите са били извършени вчера на пловдивски булевард.

"След претърсвания се установява и наркотичното вещество - хероин. То е намерено у дъщерята, която е имала пригоден за целта колан около кръста. Хероинът е внесен от Турция - изчакахме ги да се приберат в Пловдив и ги хванахме. Не е ясно как са минали границата, това е въпрос към някой митничар", обясни комисар Рогачев.

48-годишната Събка Рашкова и 28-годишният й братовчед Георги са с повдигнати обвинения и ще останат в ареста за 72 часа. След изтичане на този срок се очаква прокуратурата да поиска от съда налагане на най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража".

Събка Рашкова има 2-годишна присъда за незаконно притежание на културни ценности. Тя бе обвинена, че през 2009 г. в село Катуница е открила културни ценности и в продължение на 7 дни не е съобщила на властите. Наказанието бе 2 години лишаване от свобода условно с 4 години изпитателен срок и глоба от 10 000 лева.

В дома и при полицейски обиск са открити археологически обекти- 2 старопечатни църковни книги - евангелия от 18 и 19 век, 131 монети от римската и византийската епоха, 4 броя бронзови апликации, които представляват част от украсата на колесници, колан и накити. Скъпоценностите са на стойност 28 527 лева.

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
1
Компетентен орган
|
нерегистриран
25 февруари 2020, 19:00
1
0
Ако в Катуница се направи един качествен оглед или претърсване/с предварително разрешение на съд/ ,в присъствието на човек с каскет на главата и с т.нар. "широко медийно отразяване",то бъдете сигурни ,че това процедуално-следствено действие ще захрани с работа половината разследващи органи в Пловдив , а вероятно и специализираните прокуратура и съд.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно