Нено Димов остава в ареста
Апелативният специализиран наказателен съд препотвърди определението на Спецсъда, който също отказа да измени мярката на ексминистъра в по-лека
Нено Димов остава в ареста

Нено Димов, бивш министър на околната среда и водите

Бившият министър на околната среда и водите Нено Димов остава в ареста. Това реши Апелативният специализиран наказателен съд, като отхвърли възражението на защитата за промяна на мярката "задържане под стража".

С решението се препотвърждава определението на Специализирания наказателен съд отпреди седмица, който също отказа да измени мярката на Нено Димов в по-лека.

В мотивите си съдебният състав обясни, че жалбата от защитата е неоснователна. Съдът не споделя възражението на адвокатите, че по делото не се извършват процесуално-следствени действия. По отношение на съществуващите опасности съдът подкрепя становището на първата инстанция, че Нено Димов може да извърши ново престъпление при промяна на мярката в по-лека. Опасност от укриване обаче няма.

Определението е окончателно и подписано с особено мнение от съдията докладчик Даниела Росенова.

Припомняме, че бившият министър на околната среда и водите е обвинен в умишлена безстопанственост, довела до водната криза в Перник. Според прокуратурата Нено Димов не е изпълнил задълженията си да спре подаването на вода за промишлени нужди, въпреки че е разполагал с информация, че притокът в язовир "Студена" е по-малък от разхода на вода.

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
Няма коментари към новината.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно