Акция в Басейновата дирекция, задържана е директорката Цветелина Кънева
Предполага се, че операцията е свързана със замърсяването на река Юговска
Акция в Басейновата дирекция, задържана е директорката Цветелина Кънева

Цветелина Кънева, снимка: Агенция "Фокус"

Прокуратурата и полицията влязоха в Басейнова дирекция "Източнобеломорски район" - Пловдив, съобщиха от държавното обвинение.

За 24 часа по Закона за МВР е задържана и Цветелина Кънева – директор на ведомството. Веднага след това са започнали и претърсвания и изземвания на документи.

При акцията има и други задържани. Полицейски бус и двама полицаи с маски и оръжия са на входа пред Басейнова дирекция, съобщава БНР.

Все още не е ясно каква е причината за ареста на Кънева, но вероятно той е свързан със замърсяването на река Юговска. Повече информация по случая се очаква от прокуратурата и МВР във вторник.

Още през уикенда Районна прокуратура-Асеновград повдигна обвинение на управителя на "Лъки Инвест" АД и на отговорника на хвостохранилището на дружеството за това, че са допуснали замърсяване с цианиди на водите на река Юговска.

84-годишният управител Любен Васев и 55-годишният Румен Караисенов са задържани с постановления на наблюдаващия прокурор за 72 часа.

Предвиденото от закона наказание за престъплението, в което са обвинени, е затвор от 1 до 5 години и глоба от 5 000 до 30 000 лева, за това, че са допуснали замърсяването на реката, съобщи прокурорът Венелин Савов.

За сега не е ясно каква е целта на разследващите. Предполага се, че акцията е свързана със замърсяването на река Юговска и развитието по случая от последните дни.

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
2
|
нерегистриран
24 февруари 2020, 23:39
6
-1
Разпитвали—разпитвали,законът разрешава, задържали, щото преценили, според закона също, навярно.Това обаче е проверка в държавно ведомство, не акция срещу Ндрагета.Липсваха отряди парашутисти, мобилни групи и обучени кучета.Какви са тия пушки, портиерът може да стреля по свои ли:)Съразмерност, целесъобразност?В прилаганата от държавата принуда има такива принципи.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно