Прокуратурата пита - какво прави оригинална бланка от МВР с присъди в сейфа на Васил Божков
Разследващите са открили пистолет, пушка и множество артефакти в офиса на хазартния бос, съхранявани в кутии за пури, опаковки от шоколадови бонбони и кашони за памперси
Прокуратурата пита - какво прави оригинална бланка от МВР с присъди в сейфа на Васил Божков

Оригинална бланка от МВР, открита от разследващите в сейфа на Васил Божков, снимки:ПРБ

Оригинална бланка за криминалистическа регистрация - образец №5 на името на Васил Божков, върху която са нанесени криминална регистрация, както и две присъди - от 1979 г. за извършването на незаконна към онзи момент хазартна дейност и от 1982 г. за нанасяне на средна телесна повреда, са открили разследващите в офис на хазартния бос Васил Божков. Това става ясно от съобщение на държавното обвинение.

При претърсванията в офиса на "Нове холдинг" на ул. "Московска" 43 в столицата, е намерено и огнестрелно оръжие.

Бланката, на която разследващите са се натъкнали в заключена каса в офиса на бизнесмена, повдига редица въпроси относно нейното съставяне и съхранение, начело с този – как е попаднал оригинален документ на МВР у Васил Божков. В тази връзка от Специализираната прокуратура задават няколко въпроса, отправени до главния секретар на МВР, който трябва да извърши проверка. От държавното обвинение питат - регистриран ли е бил криминалистически Васил Божков в поделения на МВР, кога и къде се намират бланките от криминалистическите и съдебните му регистрации; съхраняват ли се бланките образец №5 по съответния законов ред и къде, в чии правомощия и компетентности попада контролът по съхранението им; има ли данни в системите на МВР, че въпросната бланка е била връчена в оригинал на Божков, ако има – кога и на какво правно основание е извършено това.

Освен бланката от МВР, пистолет и пушка, при претърсванията в офиса на хазартния бос са открити и редица артефакти със съмнителен произход, които основателно повдигат и въпроса дали са били придобити по законосъобразния ред или с помощта на услугите на иманяри. По част от предметите дори все още има видими следи от непочистена пръст.

Повечето предмети са открити в "насипно състояние", уточняват от държавното обвинение. Съхранявани са не по установения ред, а в кутии от пури, обувки, както и в опаковки за шоколадови бонбони и кашони от памперси, а други са оставени директно върху пода. Сред предметите с белези на движими културни ценности има и такива, които са обвити в амбалажна хартия и вестници, както и изсипани в найлонови торбички.

"Намерените предмети, имащи белезите на археологически обекти се изземват за нуждите на разследването, като се опаковат и транспортират по надлежния законов ред, при стриктното спазване на международната практика и стандарти по съхранение на движими културни ценности. Предметите се изземват в присъствието на служители от Националния исторически музей, където ще бъдат оставени на съхранение", уточняват от прокуратурата.

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
10
RRR
|
нерегистриран
20 февруари 2020, 22:53
0
0
Изчаках да видя, дали някой ще се запита, дали това изобщо е документ или не е.Очевидно специите не се запитаха, за тях е ясно, че им се губят някои елементи на правото.
9
+-
|
нерегистриран
20 февруари 2020, 17:13
1
-1
До коментар [#8] от "Езоп":
Бланката е продадена, както и много други неща, от служители на МВР. С пробит кораб риба на риболов не се ходи.

А защо е пробит корабът?
Ниски заплати.
10 ст. на час време на разположение.
25 ст. на час нощен труд.
Неотчитане на извънреден труд.
Изпращане в друго населено място без командироване.
Заместване на началник без допълнително възнаграждение.
Лоши условия на труд.
Липса на консумативи.
Непрозрачни конкурси.
Необявяване на конкурси.
Затваряне на очите за работещи на черно служители.

Това са само част от дупките на кораба.
8
Езоп
|
нерегистриран
20 февруари 2020, 13:15
4
0
Бланката е продадена, както и много други неща, от служители на МВР. С пробит кораб риба на риболов не се ходи.
7
Питанка
|
нерегистриран
20 февруари 2020, 01:57
4
-2
Какъв ли ще е размера на обувките, щом в кутията се побира пушка?
6
|
нерегистриран
20 февруари 2020, 01:47
7
0
Ми тя и беновска пита, ама от това нищо не произтича..
5
Прокуратурата пита
|
нерегистриран
20 февруари 2020, 01:31
8
-1
ама кого пита? МВР да пита, там ще открие отговора!
4
RRR
|
нерегистриран
19 февруари 2020, 17:46
14
-1
А азе се питам има ли правно значение докимента или нема.
3
Хорейшо
|
нерегистриран
19 февруари 2020, 17:37
6
-10
Моят съвет е -проверете въпросната бланка за всички отпечатъци по нея(това е елементарно да се направи). Ще се установи кои служители на МВР(и други лица) са докосвали този документ, отпематъците имат такова свойство,че се запазват и след много години. Вероятно говорим за 6-7 човека от МВР, "пипали" тази бланка по какъвто и да е повод. И после проверявате човек по човек. Откакто има задгранични паспорти, всеки в държавата е дал пръстов отпетък, така,че не е пробем да се установи кой е дал бланката.
Въпросът кой от МВР-тое задигнал бланката за крииминална регистрация е твърде важен, така ,че да бъде заметен без последици.
2
|
нерегистриран
19 февруари 2020, 17:31
14
-2
В МВР има огромни проблреми с криминалната регистрация. Прокуратурата знае, но не прави нищо. Например:
Регистрирани са в МВР лица, които са оправдани в съда, или пък прокуратурата е прекратила делото. но не-за МВР е без значение-обвинен ли си-си регистриран завинаги.
Преди 1989г е имало практика да бъдат регистрирани свидетели, и ...потърпевши от престъпления. Имаш ли досег с МВР-влезеш ли в РПУ-то рискуваш криминална регистриция. После иди се оправяй.
Криминална регистрация рискуваши и ако участваш в днешно време в законна антиправителствена демонстрация, пишеш против властта във форуми и интернет, водиш дела срещу МВР по какъвто и да е повод. Врътват ти регистрация ,,че си "хулиган", МВР хич не се вълнува дали съд те е осъдил или не.


А по темата-хич не си и помислям,че срещу ДМС някой от МВР е дал бланката за регистрация.
1
+-
|
нерегистриран
19 февруари 2020, 16:59
11
0
В МВР винаги е имало най-различни проблеми с полицейската регистрация.
И все не се намира министър, който да организира установяване и отстраняването им.
Що ли така?!
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно