Световният еврейски конгрес поздрави главния прокурор за усилията в борбата срещу антисемитизма
Луков марш играе ролята на годишен празник на омразата, превръща България в събирателен пункт на търсещите обединение крайнодесни групи, пишат от организацията до Гешев
Световният еврейски конгрес поздрави главния прокурор за усилията в борбата срещу антисемитизма

Световният еврейски конгрес (СЕК) изпрати официално писмо с благодарности към главния прокурор на Република България Иван Гешев за положените усилия в борбата срещу антисемитизма и опитите за налагане на езика на омраза сред обществото от страна на Българския Национален Съюз "Еделвайс" (БНС), съобщиха от държавното обвинение.

Марам Щерн, вицепрезидент на СЕК, подчертава, че отправеното искане към Софийски градски съд за спиране на дейността на БНС, показва "ясно и конкретно усилията на действащата към момента българска администрация в борбата с нарастващите крайнодесни и антисемитски течения в Източна Европа".

"Луков марш играе ролята на годишен празник на омразата, превръща България в събирателен пункт на търсещите обединение крайнодесни групи. Също така членовете на БНС подкрепят отричането на Холокоста и по този начин подценяват смелостта и куража на българите, рискували, за да спасят еврейските си съграждани, което осквернява паметта на тези "праведници сред народите", пишат от организацията до Гешев.

Поздравителни писма до главния прокурор вече изпратиха и от Централния израилтянски духовен съвет (ЦИДС) и организацията "Шалом".

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
Няма коментари към новината.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно