Обновена  15 яну 15:39
Втора жена е подала жалба срещу валиумния изнасилвач - арестуваха го за втори път
Тя е унгарка, а сексуалното деяние станало през октомври в апартамента на холандеца, който живее в София, твърди пострадалата
Втора жена е подала жалба срещу валиумния изнасилвач - арестуваха го за втори път

Йохан Стелингверф, известен и като "валиумният изнасилвач"

Втора жена е подала жалба у нас за изнасилване срещу т.нар. "валиумен изнасилвач", съобщи БТВ. Тя е унгарка, а сексуалното деяние станало през октомври в апартамента на холандеца, който живее в София, твърди пострадалата.

По-късно стана ясно, че домът на холандецът е бил обискиран, а той е бил задържан повторно. Новият арест идва именно заради жалбата на втората жена. Срещу чужденеца е повдигнато и второ обвинение.

В сряда, около 12.00 ч., автомобил на Съдебна охрана и няколко патрулки са пристигнали пред кооперацията в столичния квартал "Зона Б-5", в която Стелингверф бе задържан под домашен арест.

Йохан Фредерик Стелингверф бе арестуван за първи път за брутално изнасилване в София по време на празниците. След това бе пуснат под домашен арест от състав на Софийския градски съд (СГС) - Вера Чочкова, Иван Коев и техен колега – младши съдия с мотив, че е с чисто съдебно минало, че няма да извърши ново престъпление или да се укрие, тъй като плащал наем в столицата и имал регистрирана фирма у нас.

Стелингверф е обявен в чуждестранните медии като опасен насилник. Тъй като изглеждал добре и успявал да омайва жертвите си да го придружат доброволно, се наложи журналистите да разпространят снимките му, за да предупредят дамите. Когато ги примамвал в дома си, сипвал валиум в чашите им. Така се сдобил с прякора си в местната преса.

Историята със сексуалните му посегателства датира от 2006 година. Пребивавал е в няколко страни – Бразилия, Полша и Малта, където се твърди, че срещу него се водят няколко дела.

Съседите му от "Зона Б-5", където в момента той пребивава, са изненадани, но след посегателството по Коледа си припомнят и други странни случки от месеците преди това. Миналата година холандецът бил пребит – неизвестен нападател му докарал комоцио. Става дума за инцидент, който значително предхожда двата сигнала за изнасилвания. Опасенията на хората са, че близки на други жертви могат да започнат да си отмъщават. Не е само това – никой не иска да живее до осъждан изнасилвач.

Съседите от блока са събрали и подписка, в която настояват той да бъде изселен. Охранителят на комплекса разказа, че до този момент Йохан не е нарушавал домашния арест, а храна му носи млада жена и собственикът на апартамента.

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
Няма коментари към новината.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно