Договор за стратегическо партньорство сключиха Апелативният съд и Икономическият университет във Варна
Двете институции ще обединят усилия за организиране на съвместни прояви и инициативи
Договор за стратегическо партньорство сключиха Апелативният съд и Икономическият университет във Варна

снимка: Апелативен съд - Варна

Договор за стратегическо партньорство и взаимноизгодно сътрудничество подписаха ректорът на Икономическия университет – Варна проф.д-р Евгени Станимиров и Ванухи Аракелян – председател на Апелативния съд в града, съобщиха от съда. Двете институции ще обединят усилия за организиране на съвместни прояви и инициативи, свързани с образователния процес между Катедра "Правни науки" при ИУ – Варна и Апелативен съд – Варна.

"Партньорството е в резултат на активното взаимодействие между Катедра "Правни науки" в ИУ- Варна и Апелативен съд – Варна", каза в обръщението си Ванухи Аракелян - председател на съдебната институция и допълни, че "през последните години са провеждани съвместно изключително разнообразни по своя характер проекти, форуми и инициативи, които подпомагат обвързването на теорията с практиката по актуални правни въпроси. Съдиите от АС – Варна присъстват активно в образователния процес на ИУ – Варна с публични лекции и преподавателска дейност, в това число и по специалността "Съдебна администрация".

Преди 2 години АС – Варна, ИУ-Варна и ВСУ "Ч. Храбър" осъществиха първия по рода си в страната проект "Гражданско наблюдение върху работата на Апелативен съд – Варна", при който по специално разработена методика и показатели, студенти от различни специалности наблюдаваха всички видове съдебни дела, разглеждани в институцията.

Ректорът на ИУ – Варна проф. д-р Евгени Станимиров заяви, че цени изключително високо целите на това стратегическо партньорство. "Уменията и компетенциите са ключови за всяка администрация" каза ректорът и допълни, че "добавената стойност на партньорството между двете институции ще е изключително голяма в бъдеще".

Планираните дейности в процеса на сътрудничеството са съвместни научни прояви: конференции, семинари, симпозиуми, посветени на установяване на трайна връзка между теорията и дни на отворените врати, участия в национални и международни научни проекти, публично представяне на монографии, доклади и изследвания, лекции, и обучения на съдии пред студенти на ИУ чрез Катедра "Правни науки".

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
Няма коментари към новината.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно