Демократите в Конгреса на САЩ повдигат обвинителен акт за импийчмънта на Тръмп
Демократите в американския Конгрес пристъпват към повдигане на обвинения срещу президента Доналд Тръмп. С това процедурата по импийчмънт навлиза в решителната си фаза, коментират информационните агенции. Решението на демократите обяви лидерката им в Камарата на представителите Нанси Пелоси.
 
"Президентът злоупотреби с властта за лична политическа изгода и за сметка на националната ни сигурност. Действията на президента са дълбоко нарушение на общественото доверие. Действията на президента сериозно нарушиха Конституцията", категорична е Пелоси, като се позова на трима преподаватели по право, изслушани в правната комисия към Камарата на представителите в Конгреса. Те бяха единодушни, че процедурата по импийчмънт срещу президента Тръмп е оправдана и дори необходима, за да бъде защитена американската демокрация.
 
Белият дом заяви в Туитър, че демократите трябва да се "срамуват" от решението си. Говорителката Стефани Гришам заяви, че след като мнозинството на демократите в Камарата на представителите гласува за импийчмънт, Тръмп очаква "справедлив процес в Сената", където мнозинството е на неговата републиканска партия.
 
Разследването е съсредоточено около телефонен разговор през юли между Тръмп и украинския президент Зеленски, в който Тръмп иска от него да разследва политическия му съперник демократ Джо Байдън, като същевременно е бавел военна помощ за Украйна. Според информация на Ройтерс правната комисия на Камарата на представителите може да гласува препоръка за импиймънт на Доналд Тръмп още следващия четвъртък (12-ти декември). След това за официалното повдигане на обвинения срещу Тръмп ще трябва да се гласува от цялата Камара на представителите. 
 
Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
Няма коментари към новината.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно