Иван Гешев: Показваме лошите си качества пред Европарламента
Българите сме една от най-старите държави на Европа. Имаме много положителни качества, но и някои лоши. Пред Европарламента показахме някои лоши черти. Тази лоша черта е свързана с вица как само около казана с българите нямало охрана, защото ако някой тръгне да излиза от катрана, друг го хваща и го връща, каза Иван Гешев след като двете евродепутатки ирландката Клеър Дейли и румънката Рамона Стругариу го нападнаха по време на конференция, в която взе участие в Европарламента.
 
Двете изразиха тезата, че нивото на корупцията в България се покачва. Иван Гешев отвърна, че твърденията им не отговарят на истината и даде пример с арестите на едни от най-богатите българи през тази година.
 
Тази информация, която те възпроизвеждаха в деня на избора ми беше произведена от сайта Бивол и разполагат с непроверена информация, каза след конференцията бъдещият главен прокурор пред журналисти. Емил Радев каза, че тази информация е изпратена от сайта до евродепутати. Според Радев атаките са обслужвали бизнес интереси.
 
По време на конференцията за всеобщ европейски план за борба с корупцията и организираната престъпност Гешев се срещна за кратко с главната европорокурорка Лаура Кьовеши. Казах на Кьовеши, че българската прокуратура ще окаже максимално съдействие и е насреща, когато възникнат проблеми, обясни Гешев.
 
Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
Няма коментари към новината.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно