Осъдиха художник, майстор на фалшиви документи
Шуменецът Владимир Василев (34 г.), който в продължение на 1 г. развива дейност като еднолично паспортно бюро, призна вина, сключи споразумение с прокуратурата и получи условна присъда от 3 г. Районен съд в Шумен е одобрил споразумението с дипломирания художник. В полза на държавата се отнема голямо количество техника, сред която три компютъра, няколко принтера, ламинатор, ксерокс, гравираща машина, които били използвани за незаконната дейност.
 
Шуменски криминалисти разбиха работилниците на художника в Шумен и съседното с. Салманово през април т. г. и още тогава обявиха, че са изненадани от високото качество на документите. Спипаха го докато предава пратка с документи, вградени във видеоигра. "Стоката" трябвало да вземе куриер, доставчик за Гърция. Част от продукцията на фалшификатора е била предназначена за мигранти в южната ни съседка.
 
Владимир е осъден за изготвянето на над 40 документа – лични карти, международни паспорти, шофьорски книжки и две удостоверения за пътуване зад граница на чужденци с хуманитарен статут. На документите е придаван вид, че са издавани от различни дирекции в страната – София, Враца, Русе, Пловдив, Разлог. Шофьорските книжки били за по няколко категории, включително и за камиони.
 
Шуменецът е осъден и за притежание на над 2 кг. марихуана на стойност 12 318 лв.. Определението на магистратите е окончателно и не подлежи на обжалване.
 
Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
Няма коментари към новината.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно