Прокуратурата информира кмета на Перник за действията си заради кризата с водата
В Окръжна прокуратура – Перник вече е образувано досъдебно производство с предмет на разследване "длъжностни престъпления"
Прокуратурата информира кмета на Перник за действията си заради кризата с водата

Кметът на Перник Станислав Владимиров се срещна с ръководството на прокуратурата заради кризата с водата в града, снимка:ПРБ

Главният прокурор Сотир Цацаров и заместникът му Иван Гешев се срещнаха с кмета на Перник Станислав Владимиров във връзка с кризата с водата в града, съобщиха от държавното обвинение.

Срещата е била по повод сигнал до прокуратурата, подаден от Владимиров за експлоатацията и режима на ползване на язовир Студена, осигуряване на нормалното водоснабдяване от този източник за града и действията на ръководството на ВиК-Перник. Кметът е информиран за предприетите от прокуратурата действия, както след подадения от него сигнал, така и служебно.

На срещата са били обсъдени образуваната служебно проверка в РП-Перник относно допуснати закононарушения, в резултат на които е въведен режим на ограничено водоползване в града и близките населени мести; подаденият от кмета на Община Перник сигнал до държавното обвинение относно закононарушения, свързани с експлоатацията на язовир Студена и работата на дружество ВиК – Перник; постъпилото в РП – Перник отворено писмо от граждани във връзка с въведения режим за водоподаване.

Възложена е проверка на МРРБ и МОСВ по отношение на язовир Студена – собственост, ползватели, сключени договори за възлагане на управлението на язовира, издадени разрешителни за водовземане, режим на източване на язовира и др.

В Окръжна прокуратура – Перник вече е образувано досъдебно производство с предмет на разследване "длъжностни престъпления".

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
Няма коментари към новината.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно