Белият дом няма да сътрудничи в разследването срещу Тръмп
Аргументът на президентството е, че разследването е незаконно в този вид и създава опасност в бъдеще една партия да командва институции
Белият дом няма да сътрудничи в разследването срещу Тръмп

Белият дом обяви, че няма да сътрудничи на Демократическата партия в рамките на започнатото от тях разследване срещу президента.

Това се казва в писмо до ръководството на демократите в Камарата на представителите. Писмото съдържа 8 страници и тонът му е особено остър.

Доминираната от демократи Камара на представителите обвинява Тръмп, че е използвал неправомерно властта си и е поискал от Украйна да потърси компромати срещу бившия вицепрезидент Джо Байдън, който в момента е част от надпреварата за Белия дом. От администрацията на Тръмп определят разследването като "опит за преврат" и "нелегитимно".

Аргументът на президентството е, че разследването е незаконно в този вид и създава опасност в бъдеще една партия да командва институции.

Демократите по-рано издадоха призовка за шефа на Пентагона Марк Еспър и временно оглавяващия бюджетния офис на Белия дом Ръсел Воут с искане те да предоставят документите, свързани със забавянето на военната помощ за Украйна. Демократите посочват още, че документите са необходими, за да се проследи последователността на събитията, както и причините, поради които Белият дом е забавил помощта.

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
Няма коментари към новината.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно