Полфрийман поиска да падне първата му забрана да напуска страната
Австралиецът Джок Полфрийман обжалва първата си забрана за напускане на страната, издадена през 2007 г. Това той е направил с молба, внесена в Софийския градски съд чрез адвоката му Калин Ангелов. От 20 септември австралиецът, който бе условно предсрочно освободен от затвора, се намира във временния център за настаняване на чужденци в Бусманци.
 
В молбата, подадена днес следобед в СГС, той е поискал забраната да падне. Тя е наложена след задържането му през декември 2007 г. и целта и е била да осигури неговото присъствие по време на наказателното поизводство, което е приключило  с влизането в сила на присъдата. 
 
Молбата е разпределена на 12-и състав на Наказателното отделение на СГС с председател Даниела Талева. Тя ще се произнесе в закрито заседание, като законът не посочва срок, в който да го стори. 
 
12-и състав е този, който е осъдил на първа инстанция Полфрийман преди години,  затова молбата отива при тях, макар сега председателят да е друг, а не този, който е чел присъда на първа инстанция. 
 
Разпределена е на този състав, защото, когато е чел присъдата, съдът се е признесъл и по забраната да напуска страната. 
 
След влизане в сила на окончателното наказание на Полфрийман, което е 20 години лишаване от свобода,  има издадена и  втора забрана за напускане на страната. Тя вече е административна мярка, наложена от МВР по силата на Закона за чужденците. Затова може да бъде обжалвана пред административния съд.  
 
От друга страна спрямо австралиеца има и заповед да бъде експулсиран от страната, издадена от дирекция "Миграция". Тя също е административна мярка, която се прилага спрямо всички чужденци, осъдени у нас, независимо с какви присъди.  Веднага щом получат своите наказания, било то и условни, или напуснат затвора, те се извеждат от България.    
 
Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
Няма коментари към новината.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно