Прокуратурата разпореди проверка заради внезапното спиране на програмата на БНР
Инспекцията ще се извърши от ДАНС, СЕМ и Комисията за регулиране на съобщенията под ръководството на зам.-главния прокурор Иван Гешев
Прокуратурата разпореди проверка заради внезапното спиране на програмата на БНР

По повод спирането на излъчване на програма "Хоризонт" на Българското национално радио в петък, в часовата зона между 06:00 и 11:00 часа, за което се разбра в 21.16 ч. в четвъртък главният прокурор Сотир Цацаров разпореди незабавно извършване на проверка за причините за това, съобщиха от държавното обвинение.

Инспекцията е разпоредена и във връзка с писмо – справка от ДАНС за създадената по този начин опасност за застрашаване на националната сигурност, предвид статута на БНР като стратегически обект за националната сигурност по подпомагане и опазване на гражданите, в случай на необходимост от уведомяване и предупреждаване на населението при бедствия, аварии и кризи. Спирането на програмата бе обяснено с "предварително планирана техническа профилактика".

Проверката  е възложена на ДАНС, СЕМ и Комисията за регулиране на съобщенията и се извършва под прякото ръководство на зам.-главния прокурор Иван Гешев. На всеки от тези органи са поставени конкретни задачи, като още в рамките на петъчния ден на органите на ДАНС е разпоредено снемане на обяснения от генералния директор на БНР.

Определен е тридневен срок на проверката.

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
Няма коментари към новината.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно