Разобличителят на мафията Роберто Савиано: Легализирайте кокаина
Италианският писател Роберто Савиано, който разобличава мафията, призова за легализиране на кокаина, тъй като това ще задуши организираната престъпност, предаде АФП. "Легализирането на кокаина означава да се отреже пътят на престъпните организации към петролните кладенци, легализацията ще трансформира световната икономика", каза той на представянето на нови серии, базирани на романа му "Нула нула нула", на филмовия фестивал във Венеция.
 
Режисьор на сериала за т.нар. "бял петрол" е Стефано Солима, станал известен с телевизионната адаптация на "Гомор" – роман, с който Савиано стана известен през 2006 г. "Това е единствената икономика, сравнима с петрола", каза той след прожекцията на два епизода от сериала, сниман от Италия до Мексико на 6 езика. "Кокаинът се купува в Колумбия за 2000 евро за кило, пристига в Мексико на цена от 15 000 евро, отива в САЩ за 27 000 евро и пристига в Италия за 54 000 евро и в Англия за 70 000 евро", каза той. "Нищо на света не прави по-голяма печалба", добави Савиано.
 
"В сериала се разказва за властта и икономиката на нашето време, за това какво смятам, че е днешният капитализъм. И наркотрафикът е едно от оръжията му", обясни той. Савиано (39 г.) е под полицейска защита, след като през 2006 г. публикува "Гомор".
 
Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
1
112
|
нерегистриран
06 септември 2019, 08:04
2
-1
Мъдро. Да легализираме, тогава, и изнасилванията, кражбите и трафика на хора - това ще смажеубие както битовата, така и организираната престъпност... от смях!
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно