Румънският премиер заплаши президента с Конституционния съд
Румънският премиер Виорика Данчила заплаши в събота президента Клаус Йоханис с Конституционния съд заради атаките му срещу правителството и отказа му да одобри новите министерски назначения. "Ще търсим справедливост", заяви премиерът Виорика Данчила на партийна среща в Констанца. 
 
"Лесно е да се етикетират хората - но трябва да имате доказателства. Никога не съм попаднала в корупционен скандал. И ако министрите не бъдат одобрени, ще отидем в Конституционния съд", каза Данчила. 
 
След като младшият коалиционен партньор напусна правителството, Данчила иска да замени техните министри с членове на нейната собствена партия преди вота на доверие в парламента. 
 
Президентът Йоханис, който ще се яви на избори след три месеца, обвини социалдемократите на Данчила, както и АЛДЕ, че се отнасят неуважително към избирателите, "което не трябва да учудва никого". "Напротив, това е логичният резултат от две години и половина на хаотично, некомпетентно и корумпирано управление", коментира президентът. 
 
Предстои Йоханис да обсъди развитието на ситуацията с Данчила по телефона в понеделник. 
 
Освен че претърпяха поражение на европейските избори по-рано тази година, социалдемократите бяха тежко засегнати от присъдата за три и половина години затвор за бившия лидер на партията Ливиу Драгня за корупция.
 
Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
Няма коментари към новината.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно