Удариха кокаиновата мафия
Пет кашона с чист кокаин с тегло 75 килограма бяха открити в склад на фирма за търговия с цитрусови плодове. Работник на фирмата се натъкнал на пратката в складовете на фирма "Интер Цитрус" в кв. "Победа" в Бургас. Пакетите са открити в кашоните с банани по време на разфасоването им за търговската мрежа. Бананите са разтоварени в склада на 31 юли. Пристигнали са с кораб на пристанище Бургас. Изпратени са по заявка на бургаската фирма. Пратката е съдържала банани от 32 ферми в Еквадор. Пазарната цена на заловения наркотик е два милиона 650 хиляди евро.
 
"По цени на дребно грамът на този вид високорисково наркотично вещество възлиза на близо 70 евро, а на едро на килограм цената е около 80 хиляди лева", съобщи на извънреден брифинг Георги Чинев, окръжен прокурор на Бургас.
 
"На 27 юли тази година плавателен съд на международна компания е акостирала в Пристанище Бургас, идвайки от Италия. Два дни по-късно - на 29-ти, са разтоварени голямо количество банани, които на 31 юли са пристигнали в складова база в Бургас. Получател на стоката е българско търговско дружество, като от Еквадор за него са били предназначени 15 контейнери с банани, във всеки от които е имало по 20 палета. Общо кашоните са били 20 626 броя. Открити в тях са около 75 килограма кокаин", допълни Чинев.
 
Към момента е установено, че част от бананите - 3240 кашона са били експортирани за Румъния. Идентифицират се баркодовете на отделните пратки.
 
Прокурор Чинев съобщи още, че законът предвижда наказание "лишаване от свобода" за срок от 5 г. до 15 г. и "глоба" в размер от 20 000 лв. до 100 000 лв. по образуваното досъдебно производство за държане с цел разпространение на високорисково наркотично вещество в особено големи размери.75 кг. кокаин за над 5 милиона лева е открит в склад за плодове и зеленчуци в Бургас. Дрогата е била скрита в кашони с банани и е открита тази сутрин по случайност, след като работници започват да разтоварват плодовете и сигнализират полицията.
 
Пратката с банани идва с кораб от Еквадор и е претоварена в Италия.
 
Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
1
Дид
|
нерегистриран
18 август 2019, 14:19
0
0
Значи, никой нищо не е удрял, а работници от фирмата случайно са отрили кокаина, след което са се обадили на полицията...Това, ако е удар
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно