Събрани са нужните доказателства, че Трифонов е извършил убийството в Сотиря
След продължително преследване и стрелба Мартин Трифонов беше задържан от полицията в гората край село Сотиря. Той е основният заподозрян за убийството на 6-годишното момиченце.
 
Сигналът за детето, което е намерено под един от мостовете в селото е подаден на 112. Момиченцето е било с множество наранявания, травми на черепа и на гръдния кош. Веднага то е било откарано в Сливенската болница, но за съжаление лекарите не са успели да я спасят. Местните хора я определят като добре гледано и лъчезарно дете. Живеело е с баба си и дядо, а на есен е трябвало да започне училище.
 
В късния следобед вчера от полицията в Сливен разпространиха съобщение за множество кражби 21-годишен младеж. По-късно стана ясно, че той е основният заподозрян за убийството на детето.
 
В акцията по залавянето му са се включили освен полицаи, служители на Гранична полиция, жандармерията, планински служители. Районът, в който се е предполагало, че се укрива заподозреният, е облетен с хеликоптер.
 
"Асоциален, саможив, без приятели" - така определят от полицията задържания 21-годишен младеж, за когото има предположения, че е извършил жестокото убийство на 6-годишното момиченце от селото.
 
Близо 24 часа продължи преследването му в гористите местности около село Сотиря и в близост до Сливен.
 
21-годишният предполагаем извършител на жестокото убийство на 6-годишното момиченце Мартин Трифонов е заловен в покрайнините на село Ситиря след подадени сигнали от местни хора.
 
24 часа след тежкото криминално престъпление мъжът е в Сливенската болница под полицейска охрана. Събрани са всички данни, че извършеното деяние е негово дело. Предстои да му бъде повдигнато обвинение, казаха от Окръжната прокуратура в Сливен.
 
Ивайло Иванов, главен секретар на МВР: Има наранявания по краката. Колегите са стреляли. Имаше продължително преследване. Не изпълняваше никакви разпореждания. Беше задържан един път, успя да избяга и се е наложило колегите да използват оръжие. Предстои да бъде уточнено дали нарязванията по краката са от оръжия. На по-късен етап ще стане ясно.
 
Пламен Стефанов - окръжен прокурор на Сливен: Предстои повдигането на обвинение на Мартин Стоянов Трифонов. Той в момента е в болницата. В понеделник ще бъде внесено искане за постоянно мярка за неотклонение. Събрани са всички необходими доказателства. Изготвено е постановление за ДНК експертиза. До утре ще имаме изваден ДНК профил. Автомобилът пътува към София. Извършена е аутопсия. С това общо взето цялата операция е приключила успешно.
В издирването на убиеца се включиха сили на полицията, жандармерия, планински спасители, Гранична полиция и местни хора. 
 
Според полицията извършителят на жестокото убийство няма психически проблеми. Освен това стана ясно, че за това престъпление са знаели неговите близки, но те не са съдействали на органите на реда. 
 
Напрежението сред жителите на село Сотиря намаля след като разбраха новината за задържането на предполагаемия убиец на 6-годишното момиченце.
 
Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
Няма коментари към новината.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно