Либералната политическа система има вроден конфликт с демокрацията
"Аристокрацията е тази прослойка от обществото, за която правилата могат да се огъват и за която привилегиите падат от небето. Въпросът е да можем да идентифицираме в нашия строй на Европейския съюз кои са тези хора. Европа след националните държави започва да прилича много на Европа преди националните държави. Няма феноменална оригиналност на този проект". Това коментира пред БНР Тончо Краевски, автор в сайта Консерваторъ.
 
"Евросъюзът има интерес дискурсът да бъде такъв, че има държави, че има институции и че няма общества и легитимност чрез демокрация. Затова Европа я притеснява в международен план да се установи мултиполярен ред. Ако изведнъж ЕС стане терен на национални, на регионални сблъсъци, ще се чувства уязвим",  смята Краевски.
 
Според него либералната политическа система има вроден конфликт с демокрацията: "Основният императив на либералната доктрина е да бъде преотдавана властта от държавните институции към неправителствени организации, към други децентрализирани граждански платформи, за да може да бъде разлята в обществото. Либералната доктрина е да бъде разградена демократичната държава постепенно и мирно".
 
Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
1
1300 НПО в РБългария- С какво се занимават ?
|
нерегистриран
23 юли 2019, 10:13
2
0
Даване власт на потайници. Ще се разбере, когато вече е късно ?
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно