Правосъдният министър се срещна със съдебни охранители
Разговорите между ведомството и Синдикат "Охрана" ще продължат в "дух на приемственост и конструктивност"
Правосъдният министър се срещна със съдебни охранители

Данаил Кирилов се срещна с представители на синдиката на съдебните охранители, снимка:МП

Министърът на правосъдието Данаил Кирилов се срещнa в четвъртък с управителния съвет на Синдикат "Охрана". На разговорите присъстваха още ресорният заместник-министър проф. Николай Проданов и главният секретар на ведомството Стоян Стоянов, съобщиха от правосъдното министерство.

Съдебните охранители и колегите им от Главна дирекция "Изпълнение на наказанията" от повече от 1 година периодично протестират заради неравни условия на труд с тези в структурите на МВР, както и заради ниското заплащане на допълнителния и нощния им труд.

По време на първата работна среща с представители на синдикалната структура, в която членуват близо 760 служители от Главна дирекция "Охрана", двете страни са се обединили около становището, че диалогът между Министерството на правосъдието и организацията ще продължи "в дух на приемственост и конструктивност".

На двучасовата среща е бил възприет и подход за продължаване на работата върху консенсусни варианти за разрешаване на поставени проблеми в системата, които водят до неравнопоставеност и демотивиране на служители в Главна дирекция "Охрана".

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
Няма коментари към новината.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно