Френски министър подаде оставка заради скандал с харчене на държавни пари
Френският министър на околната среда Франсоа дьо Ружи подаде оставка след разкрития на разследващия уебсайт "Медиапарт". Министърът е изобличен в използване на държавни средства за луксозни вечери и ремонти на министерската му резиденция.
 
Бившият френски министър публикува съобщение в страницата си във Фейсбук, в което посочва доводите си за решението си, като се оплаква от "медиен линч". Франсоа дьо Рюжи посочва също, че е подал жалба за клевета срещу сайта "Медиапарт". Разследването разкрива, че в периода между 2017-та и 2018-та година, екологичният министър е бил домакин на повече от 10 луксозни вечери за между 10 и 30 гости. Менюто е било морски деликатеси, шампанско и редки вина от избата на френския парламент при цена до 500 евро на бутилка. Според дьо Рюжи, вечерите не са били "между приятели", а неформални срещи с представители на гражданското общество за представяне на работата му като председател на парламента.
 
Сайтът "Медиапарт" разкрива още, че политикът и съпругата му са изразходвали 63 000 евро за ремонт на официалната му резиденция в Министерството на околната среда. Според дьо Рюжи сградата е с историческа стойност и с обновлението й е спестил бъдещи разходи на ведомството. Франсоа дьо Рюжи е министър от септември 2018 г. и е четвъртият напуснал кабинета от идването на власт на президента Макрон през 2017 г.
 
Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
Няма коментари към новината.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно