Според дипломата му от Югозападния университет
Бойко Атанасов иска да е главен прокурор със Среден 3 по Наказателно право
"Кандидатът за всички постове" взел държавните изпити по Наказателноправни и Гражданскоправни науки също с тройки
Бойко Атанасов иска да е главен прокурор със Среден 3 по Наказателно право

Бойко Атанасов иска да е главен прокурор с оценки от "Среден" 3 по Наказателно право и Наказателноправни научи, колаж: "Правен свят"

Отчайващ опит по дискредитиране на процедурата за избор на следващия главен прокурор направиха още при нейното откриване неколцина свързани с укриващия се от правосъдието в Белград основен подсъдим за фалита на КТБ Цветан Василев. Както още миналата седмица "Правен свят" предвиди, легитимираните лично от председателя на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов, представители на т.нар. "гражданско движение" "БОЕЦ" се обявиха за номинирането на следователя от Следствения отдел на Софийската градска прокуратура (СГП) Бойко Атанасов за "обвинител №1". И макар, че "кандидатът за всички постове" и стоящите зад него да се надяват, че за седми път Атанасов ще участва в конкурсна процедура за прокурорски началник, това не само, че няма да се случи, но звучи и обидно за съдебната система, най-вече защото самата тя досега не е намерила механизъм как да се противопоставя на подобни грозни провокации и своевременно да се освобождава от магистрати с проблемен интегритет.
 
"Правен свят" вече показа как, за да не се провалят конкретни разследвания, през последните близо десет години, Бойко Атанасов многократно е бил отстраняван с постановления на различни прокурори от СГП. Показахме и как следователят представя в писмена форма своята работа. Успяхме да открием логичното обяснение за това как е възможно действащ следовател да допуска по няколко грешки в почти всяко от изреченията, ако изобщо може да се установи къде започват и къде завършват те, в официален документ, какъвто представлява публикуваното постановление/мнение за прекратяване на наказателно производство.
 
Във всяка от досегашните шест процедури за административен ръководител, в които е участвал Бойко Атанасов, той е представял дипломата си за завършено юридическо образование в Югозападния университет "Неофит Рилски". Именно от нея разбираме, че следователят иска да стане главен прокурор с оценка "Среден" 3 по Наказателно право. Нещо повече, дори на държавния изпит по Наказателноправни науки, действащият следовател също има тройка. Същата крайно незадоволителна оценка Атанасов има и по Гражданскоправни науки, както и по основополагащи предмети от специалността "Право" в българските университети, като "Римско право" и "Общо учение за държавата". Меко казано странната нагласа на Атанасов към професионалните му задължения и силното му желание да си позволява да коментира (почти) като крайна инстанция работата на съдебната власт намират своето обяснение в оценката от "Среден" 3 и по предмета "Устройство на съдебната система".
 
Общодостъпният документ, с който Бойко Атанасов доказва, че е юрист, сочи, че т.нар. "граждански кандидат" на "БОЕЦ" за "обвинител №1" има среден успех от курса на обучение – "Добър" 4,30, а от държавните изпити – "Добър" 4. Успех, който със сигурност не би дал възможност на Атанасов да стартира успешна кариера в престижна адвокатска кантора, където практиката е да се канят студенти на стаж с минимален успех от "Отличен" 5,50 и нагоре. Разбира се, в държавната администрация и съдебната система такива условия няма. Но, ако днес Атанасов трябваше да се явява на изпит за младши следовател, то съществува теоретичната възможност, той да не успее да стане такъв, именно заради незадоволителния му успех от дипломата за юрист. При еднакъв бал от писмения и устния изпит на кандидатите, следващият критерий за класиране e именно оценките от документа, удостоверяващ завършеното висше образование.
 
За по-добра резолюция, моля кликнете върху снимката
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Освен, че фактите от биографията му на следовател, съчетани с оценките от дипломата от Югозападния университет, не говорят много добре за професионалната пригодност на Бойко Атанасов, то персоната му силно контрастира с всички онези изявени юристи и действителни кандидати за главен прокурор, които са били издигани през годините, а най-вече и с последните трима "обвинители №1". Двама от тях са професори именно по Наказателно право и Наказателноправни науки, а за третия само преди дни проф. Огнян Герджиков сподели, че е бил впечатлен от знанията му като студент. На този фон от дипломата му разбираме, че Бойко Атанасов дори няма специализация. Всичко това показва, че в епохата на "фалшивите новини" много лесно, със средствата на манипулациите и пропагандата, персони, с меко казано спорни професионални качества, могат да бъдат лансирани за отговорни постове и дори да се правят абсурдни опити за тяхното героизиране.

 

   

"Издигането" на кандидатурата на Бойко Атанасов е колкото смешен, но и също толкова тъжен опит за дискредитиране на процедурата по избор на следващия главен прокурор, снимка: в-к "Труд"

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
19
|
нерегистриран
29 юли 2019, 23:33
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
18
анонимен
|
нерегистриран
29 юли 2019, 07:46
6
0
Гешов да не би да е завършил право в СУ???
16
|
нерегистриран
16 юли 2019, 16:59
19
-3
Бойко Атансов е тройкаджия,който никога няма да бъде избран за административен пост. Въпросът е,защо настоящият член на ВСС,т.е. разбирай-не просто магистрат,има среден успех от следване в някой от свободните университети 3,40 !!!! И понеже обича да чете морал, да се види като съдия в СРС колко забавени дела има и как много пъти е бил на косъм от дисциплинарки. И същия тоя, тройкаджия и бавно правораздаващ седи във ВСС и чете морал на върховните съдии там. Последните, почти всички, избрани пряко от магистрати. А бавният тройкаджия избран по политическа линия, за да изпълнява поръчки. Това е драмата, а не,че Атанасов е тройкаджия, щото Атанасов никога няма да заема ръководен административен пост.
15
|
нерегистриран
16 юли 2019, 15:40
17
-1
До коментар [#12] от "10":
Имам колега от СУ,, който за 5 години не се появи на лекции и упражнения,а и на изпити не се появяваше(но да преположим,че е ходил с другите групи на изпити),и в неотдавнашна правна конференция беше сред основните лектори и обясняваше какво и как трябвало да се промени в законодателството(по темата от форума), както и,че младите юристи имали слаба подготовка-и проблемът е още от университета.
Е кой е този колега, ще кажеш ли?
14
Учуден
|
нерегистриран
16 юли 2019, 15:40
18
-1
Въпросът защо тройкаджии кандидатстват за главни прокурори не е странен нито се случва за първи път.Периодично на различни нива в държавния апарат се установява,че на някой/респ. някоя/ дипломата му била фалшива.Това е по-лошо и от тройкаджията , който поне е учил нещо.Кариеризмът на некадърниците не е нещо ново под слънцето.ОПИТАЙТЕ СЕ ДА РАЗБЕРЕТЕ ЗАЩО СТУДЕНТИ-ОТЛИЧНИЦИ , КОИТО СА МАГИСТРАТИ И УТВЪРДЕНИ ПРОФЕСИОНАЛИСТИ НЕ СА КАНДИДАТИ ЗА ПОДОБНА ДЛЪЖНОСТ В НАСТОЯЩАТА ОБСТАНОВКА...Това е истински важния въпрос и е насочен към онези, които могат да мислят , а не просто приемат безрезервно онова , което им се поднася като информация.
13
|
нерегистриран
16 юли 2019, 13:20
36
0
Те министрите управляващи правосъдието последните години бяха все тройкаджии, та един прокурор не мисля да е проблем.
12
10
|
нерегистриран
16 юли 2019, 12:40
31
-2
Имам колега от СУ,, който за 5 години не се появи на лекции и упражнения,а и на изпити не се появяваше(но да преположим,че е ходил с другите групи на изпити),и в неотдавнашна правна конференция беше сред основните лектори и обясняваше какво и как трябвало да се промени в законодателството(по темата от форума), както и,че младите юристи имали слаба подготовка-и проблемът е още от университета.
9
ЮЗУ, МВР, НБУ. БСУ
|
нерегистриран
16 юли 2019, 11:46
26
-8
Дипломи от ЮЗУ и МВР са предпочитани в родната ни съдебна система, виж, вече 3 на изпитите там си е висш пилотаж! А за кадърните, знаещите и можещите, за тях остана чужбина!
8
осведомен
|
нерегистриран
16 юли 2019, 11:42
18
0
Вече колко много магистрати от ЮЗУ имаи то не само в Благоевградско, и в София, по горни инстанции, абе направо ... нямам думи
7
( (((( ;
|
нерегистриран
16 юли 2019, 10:47
18
-7
Пълно е с шефове с дипломи от ЮЗУ и други измиергни вузове ,всички трябва да бъдат отзовани и да не допускат на такива конкурси изобщо !
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно