Красимир Велчев от ГЕРБ: Има атака срещу Пламен Георгиев
Има целенасочена атака срещу председателя на КПКОНПИ Пламен Георгиев като нейната цел е да се компрометира антикорупционната комисия. Така смята заместник-председателят на парламентарната група и член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ Красимир Велчев. Пред БНТ той защити тезата, че разкритията срещу Георгиев са част от действия за отслабване на националните институции.
 
Красимир Велчев, зам.-председател на ГЕРБ: Не зад всички данни, които излизат има достатъчно доказателства. Понякога такива данни се изкарват, за да се компрометира даден човек или комисия.
 
Велчев заяви, че за него Пламен Димитров е "много качествен човек" и добави:
 
Красимир Велчев, зам.-председател на ГЕРБ: Има интереси институциите да не са с достатъчно авторитет и целенасочено се действа срещу това, защото ако институциите са слаби и държавата е слаба.
 
По повод решението на ГЕРБ да създаде етична комисия Велчев обясни, че нейната задача няма да е да прави разследвания, а да разглежда обвиненията срещу представители на партията от "чисто човешка страна", от морална гледна точка.
 
Красимир Велчев, зам.-председател на ГЕРБ: Създаването на комисията се налага от проблемите на обществото. В България има един основен проблем - липсата на достатъчен контрол във всяка сфера. Дори поставяме въпрос дали има достатъчен контрол върху контролните органи. Кой контролира контролните органи?
 
Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
1
Бай Иван от Люлин
|
нерегистриран
14 юли 2019, 19:06
0
0
А не са ли основателни претенциите към Пламен "Компира" бе Банкянски тарикате?
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно