Задържаха шефа на митническото бюро в Севлиево
Трима души са задържани при акция на Специализираната прокуратура в Севлиево. Тя е по досъдебно производство за действаща от началото на 2017 г. организирана престъпна група с участието на длъжностно лице. Арестувана е началникът на Митническото бюро в града. 
 
В Севлиево имаше засилено присъствие на жандармерия и полиция. Претърсени са адреси, иззети са компютри и документи. Сред задържаните е Йорданка Костадинова - началник на Митническото бюро в града.
 
От изнесената до момента информация става ясно, че Йорданка Костадинова е извършила длъжностно престъпление, оказвайки натиск върху свои колеги заради имотна облага касаеща сина ѝ. Той също е задържан. Арестуван е и мъж, сочен за тартор на група за разпространение на незаконни цигари, а Костадинова му осигурявала чадър.
 
В качеството си на длъжностно лице шефката на митническото бюро е настоявали пред свои колеги от Горна Оряховица да бъде допуснат фиктивен износ на камиони в полза на дружество, собственост на сина ѝ. На третия задържан е помогнала да избегне наказателно преследване за акцизни стоки без бандерол, които той е съхранявал в дома си, като го е предупредила за предстояща проверка.
 
Разследването по случая продължава, очаква се да бъдат повдигнати обвинения и на други лица.
 
Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
Няма коментари към новината.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно