Съдът спря делото на Мартин Петров срещу банка заради разследване срещу личната му банкерка
Съдия Стефан Кюркчиев от Софийския градски съд спря гражданското дело, което бившият футболен национал Мартин Петров води срещу банка, докато не приключи разследване срещу бившата лична банкерка на футболиста. Причината - всички важни документи по случая били в прокуратурата, където от две години има досъдебно производство. Самият Петров не се яви в съда в четвъртък, а го представляваха четирима юристи.
 
Футболистът твърди, че личната му банкерка Ирина Аткова в продължение на 10 г. източила от банковата му сметка 3,8 млн. лв. Тя пренасочвала суми дори към сметката на съпруга си. От финансовата институция отричат измама и казват, че парите са изплащани по надлежния ред. Аткова е уволнена от банката и в момента е в неизвестност.
 
Според съда основният предмет на доказване е как и от кого са извършени 456 броя операции по 13 сметки, които са отразени в документи, които се явяват и основното доказателство. Нито Петров, нито банката разполагали с документите, значителна част от които били унищожени, а друга били в прокуратурата. Съдът също така посочи, че по закон няма право да претърсва, изземва или издирва Аткова, а това е работа на прокуратурата.
 
Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
1
Удобно
|
нерегистриран
05 юли 2019, 09:44
2
-1
Мъка....
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно