Идея - без касова бележка, ако плащаш онлайн с карта
Изискването да се издава касов бон и при плащане с банкова карта може да отпадне. Това обсъжда работна група към НАП и представители на бизнеса, твърдят участници в нея. От друга страна, промени в Закона за ДДС, които в момента се подготвят, може да задължат автомивките също да отчитат оборотите си с касови апарати.
 
Междувременно Наредбата за касовите апарати бе публикувана в "Държавен вестник" и вече е в сила. Търговците няма да са задължени да правят и дневен хартиен отчет, тъй като информация за техните продажби се подава в НАП на всеки пет минути по новите правила. Промените в наредбата засягат основно бензиностанциите, чийто краен срок да променят софтуера си изтича в края на юли.
 
До края на септември е срокът за тези, които имат сключен договор и одобрен график за промяна на фискалните устройства според новите изисквания. Вписването на цените на горивата и платените данъци - ДДС и акциз за тях, е удължено до края на септември. Така клиентите им ще получават бонове с тази информация от 1 октомври. 
 
Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
Няма коментари към новината.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно