Данаил Кирилов уволнява шефа на затворите
Шефът на затворите Васил Миладинов се разделя с поста си. Правосъдният министър е подписал заповедта за освобождаването му. Данаил Кирилов не коментира причините за уволнението. В понеделник той е направил изненадваща проверка в ареста на Националното следствие в столицата.
 
Пред БНТ Васил Миладинов каза, че е в болнични и не може да коментира преди да разбере мотивите за уволнението си. Правосъдният министър също не каза защо освобождава директора на местата за лишаване от свобода с аргумента, че първо трябва да подпише заповедта.
 
Данаил Кирилов, министър на правосъдието: Тогава ще имам право и аз да дам становище и да обясня причините и предпоставките.
 
Според БНТ Васил Миладинов се разделя с поста си заради внасянето на забранени предмети и телефони в килиите. Имало сериозни проблеми с цените на храната в затворите, както и в лафките зад решетките. Много жалби на затворници за проблеми с медицинското им обслужване също били основателни, а причините за това били в ръководството. Редица обществени поръчки също били проблемни.
 
В понеделник Данаил Кирилов е направил изненадваща проверка на ареста на Националното следствие на бул. Г.М. Димитров. Правосъдния министър е бил провокиран от многото доклади на инспектората на министерството, както и от жалби на арестантите за условията там.
 
Данаил Кирилов, министър на правосъдието: Включително и жалбата, 18 страници, която беше на госпожа Банева. Тя е изключително подробна. Аз си бях отбелязал поне 15 елемента, които исках да проверя лично, да възприема лично, непосредствено.
 
Правосъдният министър призна, че помещенията не са в добро състояние, но причините са в старата сграда, проектирана по проект на ЩАЗИ през 70-те години на миналия век.
 
Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
Няма коментари към новината.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно