Председателят Алексей Трифонов е получил подкрепа от Общото събрание
Ако ВСС ги утвърди, СГС ще има четирима нови заместници
Райна Стефанова ще поеме Търговско отделения, Стела Кацарова - Гражданско - въззивни състави, Стефан Кюркчиев - Гражданско отделение, а Руси Алексиев ще ръководи наказателните съдии
Ако ВСС ги утвърди, СГС ще има четирима нови заместници
Общото събрание на Софийски градски съд (СГС) е изразило положително становище към предложението на председателя на съда Алексей Трифонов да бъдат назначени четирима негови заместници. 
 
От публикация на интернет-страницата на СГС става ясно, че Трифонов предлага съдия Райна Стефанова за заместник-председател и ръководител на Търговско отделение, съдия Стела Кацарова за заместник-председател и ръководител на Гражданско отделение – въззивни състави, съдия Стефан Кюркчиев за заместник-председател и ръководител на Гражданско отделение – първоинстанционни състави и съдия Руси Алексиев за заместник-председател и ръководител на Наказателно отделение. 
 
Предстои предложенията на Алексей Трифонов да бъдат разгледани и утвърдени от Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС).
 
Трифонов стана председател на СГС в края на 2018 г., но встъпи в длъжност едва през февруари месец т.г., тъй като неуспелият кандидат Евгени Георгиев обжалва решението на Съдийската колегия. Делото все още не е приключило. Заради това кадровиците приеха решение за незабавно встъпване в длъжност, без да се изчаква  окончателното произнасяне на Върховния административен съд (ВАС).
 
Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
15
|
нерегистриран
27 юни 2019, 12:19
13
-12
Добри предложения, да видим какво ще каже ВСС!
14
Dfu
|
нерегистриран
27 юни 2019, 08:22
26
-19
Нека дадем шанс на новите заместници и да се надяваме да се справят, това ще е добре за всички, които работим в съда. И аз имам известни резерви към някои от тях,но заслужават подкрепа,защото все пак са се съгласили да поемат отговорност, а в днешни дни на никого не му се занимава. Все пак са съдии от съда, дошли след конкурс, за разлика от предишните замове, които от районни съдии станаха заместници директно в СГС и ще ги запомним единствено с нахалното и пренебрежително отношение и нула свършена работа въпреки непрестанните опити за симулиране на дейност.
13
Христо Стоичков
|
нерегистриран
27 юни 2019, 00:01
15
-6
Райна Стефанова става :-)
12
до #6
|
нерегистриран
26 юни 2019, 22:46
21
-9
Няма нужда да връщат Ченалова, то и Райна Стефанова върши същата работа - за справка декларацията й пред ИВСС.
11
Кака
|
нерегистриран
26 юни 2019, 20:54
29
-9
Всеки председател има право да избере хората, с които да работи. Проблемът е, че е избрал Любезния лос. Ако Алексей си обърне гърба, той е първият, който ще забие нож в него. Помним го като зам в СРС. Сега не очаквам нищо повече. Жалко. Имах по-добри очаквания за екипа.
10
До 8
|
нерегистриран
26 юни 2019, 20:27
8
-19
И ти ли искаш? Ама няма! То за тая работа акъл трябва! Така че ма Топалов можеш да отидеш о да му целунеш ... сещал се
9
|
нерегистриран
26 юни 2019, 20:03
13
-25
Абе хора, вие се побъркахте! Какво общо има темата за смешниците на Алексей и руското му граждаство с Топалов, който отдавна не е в съда. Или вие като не знаете какво да кажете получавате команда да отклоните вниманието с плюене по някой друг, който няма общо с темата. А и както надълго и нашироко се писа за тоя Топалов, за цялата стойнст на жилището си е взел голям кредит, който продължава да си изплаща не с магистратска заплата.
Троловете не трябва ли да бъдат избирани и те с малко интелект да чепкат нещо интересно по темата, макар и в слугинаж на смешковците и господарите си, а не да заливат аудиторията с теми, които не ни интересуват - какво ни интересува Топалов. Сега Алексейчо е председателче и коментираме неговите замчета. Ама те такива чудни, че да се чудиш с кой да започнеш.
8
|
нерегистриран
26 юни 2019, 19:52
33
-7
До коментар [#5] от "До 1":
Колегата с нежно име на блондин, не само антиКОРУПЦИЯ трябва да ръководи, но и транспортното - спец е как се влиза в сладкарница през витрината направо с джипа и с проблем с промилите и как, макар че случая е широко оповестен, се излиза сух.


Аз имам по-добро предложение: да питаме Калоян Топалов как се купува с магистратска заплата и без наследство къща за половин милион и офис за половин милион в центъра на София? По-ценно ще бъде да ни разкаже /да се поучим от опита му/ - как се излиза сух /разминаваш се само с оставка/ когато те хванат със заместничката ти да прибирате едни 250 000 евро.
7
Сляпата Вайша
|
нерегистриран
26 юни 2019, 19:45
29
-12
Боже, жива да не бях - Любезният лос отново на власт. Как ето случилось?
6
112
|
нерегистриран
26 юни 2019, 19:37
27
-13
Руси Алрксиев, начело на НО? Значи е редно да върнат Ченалова и тя да оглави ТО!!!
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно