Съдийската колегия обяви на конкурс 4 места в Търговската колегия на ВКС
Три от свободните щатове са вакантни след пенсионирането на върховните съдии Росица Ковачева, Марияна Костова и Светла Чорбаджиева
Съдийската колегия обяви на конкурс 4 места в Търговската колегия на ВКС

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) обяви конкурс за повишаване във Върховния касационен съд (ВКС). Става дума за 4 свободни съдийски щата в Търговската колегия на съда.

Заместник-председателят на Комисията по атестирането и конкурсите към Съдийската колегия Красимир Шекерджиев докладва точката и поясни, че три от обявените бройки са овакантени, вследстиве на настъпилото пенсиониране на върховните съдии Росица Ковачева, Марияна Костова и Светла Чорбаджиева. Четвъртото място в Търговската колегия на ВКС е свободно отдавна. То е останало незаето след проведен предходен външен конкурс. По-късно по силата на промени в Закона за съдебната власт (ЗСВ) законодателят отне възможността свободните места във върховните съдилища и тези на апелативно ниво да бъдат обявявани на конкурси за първоначално назначаване, поради което този щат в Търговската колегия е останал вакантен.

Междувременно, на заседанието си във вторник, Съдийската колегия уважи молбата на съдия Мариета Неделчева от Специализирания наказателен съд и я освободи от длъжността зам.-административен ръководител на съда.

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
6
конкурс ли?
|
нерегистриран
12 юни 2019, 09:56
7
-3
Не,игра с белязани карти и търговия с влияние.
5
до 4
|
нерегистриран
12 юни 2019, 07:25
5
-11
Намирате си оправдания някой да ви е крив. ССБ няма влияние в ТК.
4
Do. 3
|
нерегистриран
11 юни 2019, 22:39
10
-4
Тва че.ме искаш да го признаеш публично не променя Истината че номер 1 е напълно прав/а!!!
3
до 1
|
нерегистриран
11 юни 2019, 21:46
4
-11
Кисело е гроздето. Какви членове на ССБ какви 5 лева.
2
|
нерегистриран
11 юни 2019, 15:52
13
-5
Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако искате все пак да го видите, натиснете тук.
 
Там Росица Божилова казва кои са красивите и умните като нея.
1
|
нерегистриран
11 юни 2019, 15:28
21
-10
Какъв конкурс? Мачът отдавна е свирен тук. Шансове имат само командировани и бивши командировани в ТК, които задължително следва да са и членове на ССБ. Останалите са за пълнеж.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно