Докажете силата на правото, на истината

Модерен, актуален, интересен. Три думи, които са достатъчни, за да се опише новият сайт на сп.л "Правен свят" на адрес: www.legalworld.bg>.

На него може да намерите най-новата информация за правосъдната система. Имате достъп до архива на броевете от 2008 г., интересна фотогалерия и видеоматериали, място, на което да рекламирате вашата дейност, и форум, където да коментирате текстовете в списанието, както и всичко, което ви вълнува.

Най-обсъжданият материал във форума през последния месец е "Съдебен театър на абсурда", публикуван в бр. 11 от 2008 година.

Представяме ви част от мненията на сайта.

04 декември 2008 – Георги Василев

"Реших да ви пиша за този публикуван материал в сп. "Правен свят", а именно статията "Съдебен театър на абсурда" с автор г-жа Гергина Банкова.

Винаги съм вярвал и съм имал респект и уважение към съдебната система и хората, които работят в нея. Но прочетеното в материала дълбоко ме развълнува.

Вярвайте ми, прочетох я няколко пъти, за да се уверя, че действително става въпрос за абсурдни неща. Задавам си въпроса как е възможно съдът да бъде заблуден от д-р Джумалиев, който отгоре на всичко е и баща на адвокатката, наета от майката Петя. Да не споменавам измислени свидетели, които явно скалъпват неверни твърдения и не вземат под внимание документа за стерилност на Боян и всички други доводи, отразени в статията. Ще се радвам сп. "Правен свят" да следи развитието на това дело, за да видим дали абсурдът ще продължи или ще възтържествува истината."

04 декември 2008 .- Ваня Методиева и група майки – гр. Смолян

"Уважаема редакция, четейки статията "Съдебен театър на абсурда" от Вашето списание "Правен свят" ми настръхна не само косата, но и всички клетки в организма. Колко точно е заглавието – "Съдебен театър на абсурда"! Не е необходимо да си специалист по медицина или правосъдие, за да разбереш какъв театър се играе за сметка на нечии невинни съдби.

Голямата въпросителна е къде е нашата правосъдна система?

Какво прави българският съд? Нима това е органът, който раздава правосъдие? Нима октоподът е пуснал пипалата си и в нея? Това е вече страшното.

Обръщам се към роднините на Боян Христов:

"Мили хора, правото е на ваша страна. Борете се! Ние сме с вас."

А към магистратите:

"Докажете силата на правото, на истината. Докажете, че сте срещу мафията."

Чест прави на списанието, че ни запознава с човешки истории и съдби като тази. Надявам се, че то ще продължи да следи казуса и по този начин ще помогне да победи истината.

06 декември 2008 – Ева Георгиева

"Уважаема редакция, следя с интерес Вашето списание. Бях потресена от прочетеното в статията "Съдебен театър на абсурда". Само един факт е достатъчен, за да разбере и най-неукият човек какъв наистина театър е този съдебен процес. Ето го и фактът: " ... родителите на Боян са баба и дядо на Бояна, но Боян не им е истински син." Какъв абсурд!

Кой е бащата на Бояна? Знае само Петя. А дали тя е рождената майка? Знае пак само тя. Това не е ли достатъчно на съда да разбере в каква опасна игра е въвлечен. Правото трябва да възтържествува, а то е на страната на роднините на починалия Боян.

С нетърпение очаквам продължение на статията, в което да прочета "ИСТИНАТА ПОБЕДИ."

Благодаря Ви.
 


   
Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
2
*******************
|
нерегистриран
21 ноември 2012, 11:53
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
1
**************
|
нерегистриран
30 октомври 2012, 10:09
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно