Нова атака срещу главния прокурор
Цацаров: Още 2012-та показах документи, всички имотни сделки са декларирани по законов ред
За мен са ясни както целите, така и сценаристите на тези публикации, единственото неясно е липсата на доблест от страна на действителния автор да застане с името си зад това, което е написал, посочва в становище "обвинител №1"
Цацаров: Още 2012-та показах документи, всички имотни сделки са декларирани по законов ред

Сотир Цацаров, главен прокурор

Главният прокурор Сотир Цацаров за пореден път се оказа обект на "хибридна атака". Сайтът "Биволъ" реши да припомни опровергавани вече манипулации, като този път във фабрикуването на "фалшивата новина" бе използвано дори планирано оптимизиране на масивите на Имотния регистър
 
В специално становище, разпространено от пресслужбата на прокуратурата, "обвинител №1" отново припомня фактите по случая, изнесен преди близо 7 години от същия сайт, активно прокарващ в последните години интересите на укриващия се от правосъдието банкер беглец Цветан Василев. В становището си Цацаров посочва, че знае кои са поръчителите и на новата атака, но се въздържа да ги назове поименно. 
 
"Правен свят" припомня, че особено активен по темата винаги е бил пловдивският адвокат Михаил Екимджиев, противник на Цацаров, още от времето когато "обвинител №1" натрупва популярност като образцов съдия в Града под тепетата. 
 
Името на Михаил Екимджиев попадна и в стенограмите от двете сбирки през лятото на 2016 г. на т.нар. група "Арго", предвождана от подсъдимия Иво Прокопиев. Двама от участниците в олигархичния инженеринг на бъдещ политически субект назовават името на Екимджиев, с идеята, че той може да атакува Цацаров.
 
Ето какво казва проваленият правосъден министър и настоящ председател на "Да, България" Христо Иванов: "Аз мога да ида при Екимджиев да му кажа – искам да изнесеш твоя хейт срещу Цацаров в национален ефир. И да си кажем това, което казва Стояна (Стояна Георгиева - главен редактор на Медиапул-бел.ред.) и което е било моя рефлекс..."
 
Eто какво казва и един от създателите на т.нар. "Антикорупционен фонд" Николай Стайков, сочен за един от авторите на "Апартаментгейт": "За мен неочаквано добър резултат, защото отменя много догадки и улеснява комуникацията и това улеснява комуникацията с новите имена, като Михаил Екимджиев. Защото едно тримесечно безсъние на Цацаров ще ни даде много."
 
"Правен свят" публикува цялото становище на главния прокурор:
 
"На 19.05.2019 г. (неделя) вечерта, сайтът "Биволъ" публикува статия със заглавие: "Апартаментгейт: След затварянето на имотния регистър, името на Цацаров изчезна от скандална сделка. Цацарови – редовни клиенти на имоти от съдружник на "Мултак № 1" в Пловдив". Според изложените твърдения, по повод извършено през 2007 г.  от търговско дружество дарение на семейството ми с недвижим имот (апартамент в гр. Пловдив), в края на 2012 г. имотният регистър е бил подменен със задна дата, като сделката била "преформатирана на покупко-продажба". Това се случило и сега, след като на 19.05.2019 г. имотният регистър бил "затворен" за повече от 36 часа и така информацията за тази сделка – дарение "изчезнала". Твърди се също, че за нея, въпреки мои изявления по медиите, не са били показани никакви автентични документи, като "по тъмна доба вписването беше променено от "Дарение" на "Покупко-продажба". Следват още твърдения относно сделки с недвижими имоти и продавачите им, като собственикът на строителна компания – продавач е представен като съдружник на "Мултак № 1 в Пловдив". Според "Биволъ", всичко това напомня за подобни сделки на властимащи сега, след разкритията, наречени "Апартаментгейт".
 
Още днес (20.05.2019 г.) сутринта, "новината" бе разпространена в национален ефир от Христо Иванов, председател на политическа партия "Да България!" и бивш министър на правосъдието, при участието му в сутрешен блок – че по съобщение на "Биволъ", от партидата ми в имотния регистър "е изчезнала една имотна сделка"
 
Неистината за въпросното дарение е разпространена подробно за първи път отново от сайта "Биволъ" на 26.11.2012 г., по време на процедурата по избор на главен прокурор, провеждана тогава. Различно бе само заглавието: "Фирма дарила Цацарови с апартамент в Пловдив?", иначе твърдяното и целта, с която това се прави бяха напълно идентични с тези сега. В хода на процедурата по избор, приключила през декември 2012 г., Етичната комисия на ВСС извърши проверка на медийните публикации с такъв предмет, касаещи както тази, така и други имотни сделки, отразени сега отново от "Биволъ". За нуждите на тази проверка, представих подробни писмени становища (на 26.11.2012 г. и на 07.12.2012 г.), придружени с необходимите документи, сред които нотариален акт, удостоверения от Агенция по вписванията, фактура, издадена от дружеството – продавач и др. Етичната комисия не откри нарушения. Въпроси, свързани с публикациите на "Биволъ" и на други медии в тази насока ми бяха поставяни и при откритите изслушвания в комисията, а и по време на избора, предаван пряко по националната телевизия. Така още в края на 2012 г. стана ясно, че семейството ми не е надарено, а е закупило апартамент в гр. Пловдив, със застроена площ от 55,50 кв. м., за сумата от 21 120 евро, при данъчна оценка от 25,382,32 лв. Отговор получиха и всички други твърдения, "припомняни" сега от "Биволъ".
 
Готов съм да предоставя отново за публичен достъп документи (нотариален акт, удостоверения от Служба по вписванията, фактура за покупка на имота и др.), представени от мен и за нуждите на проверката във ВСС още през ноември 2012 г., по предния сигнал на "Биволъ" преди 7 г. Готов съм да представя и допълнителни такива, защото нямам какво да крия. Всички имотни сделки са декларирани по съответния законов ред, като в годишните ми имотни декларации са посочени действителните цени на придобиването им. 
 
За мен са ясни както целите, така и сценаристите на тези публикации. Статията от 19.05.2019 г. няма автор, освен безадресното "Биволъ". Така единственото неясно и неразбрано от мен е липсата на доблест от страна на нейния действителен автор да застане с името си зад това, което е написал."
 
   

Адвокат Михаил Екимджиев

Христо Иванов, през 2016 г.: "Аз мога да ида при Екимджиев да му кажа – искам да изнесеш твоя хейт срещу Цацаров в национален ефир..."

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
13
Schweinkollege
|
нерегистриран
20 май 2019, 19:39
18
-1
Като ги знаеш поименно кои са, що мълчиш. Образувай им веднага по едно ДП, нали това работиш!
12
#10
|
нерегистриран
20 май 2019, 19:32
13
-2
До коментар [#10] от "Даниел Петров докторанта (все още незащитил)":
Kоментарът е бил маркиран като спам от модераторите.
Ей сега ще те изтрият....
11
Любопитно
|
нерегистриран
20 май 2019, 19:30
16
-2
Какви ли ще са тия "допълнителни такива", при положение, че сделката е била сключена преди толкова години? Отде ли са взели точно сега и дали все пак не са били укрити, тогава?
8
|
нерегистриран
20 май 2019, 18:58
24
-3
Ми щом си ги показал тогава, покажи ги и сега, ама така, че всички да ги видят!
7
|
нерегистриран
20 май 2019, 18:55
18
-3
До коментар [#6] от "Калтаци плюят Мултаци":
Мила моя майно, льо. Нека рекетираните от Бивол спрат с мълчанието си най-сетне! 55 квадрата... Докъде стигнаха гнусотиите! Единият от биволите живее в Париж!
E че що, на луната ли да живее...
6
Калтаци плюят Мултаци
|
нерегистриран
20 май 2019, 17:26
5
-15
Мила моя майно, льо. Нека рекетираните от Бивол спрат с мълчанието си най-сетне! 55 квадрата... Докъде стигнаха гнусотиите! Единият от биволите живее в Париж!
1
Поручик Ржевски
|
нерегистриран
20 май 2019, 15:07
33
-6
И на кого показа през 2012 год. тези ,,документи,,?
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно