Обновена  15 апр 16:55
Повдигнаха обвинение на лидера на ДОСТ
10 000 лв. гаранция за Лютви Местан
Обвиняемият е нарушил Закона за движение по пътищата, вследствие на което е убил по непредпазливост 6-месечно бебе, смята прокуратурата
10 000 лв. гаранция за Лютви Местан

Автомобилът, в който загина 6-месечно бебе, а други трима бяха ранени

10 000 лв. гаранция за Лютви Местан

Автомобилът на Лютфи Местан е отнел предимство, снимки: БНР

Прокуратура повдигна обвинение на лидера на партия ДОСТ Лютви Местан заради катастрофата край Кърджали в неделя, при която загина 6-месечно бебе.

По отношение на Местан е взета мярка за неотклонение "парична гаранция" в размер на 10 000 лева, съобщиха от държавното обвинение и уточниха, че тя е била съобразена с изискванията на чл.57 от Наказателно-процесуалния кодекс (НПК) – да попречи на обвиняемия да се укрие или да извърши престъпление. На лидера на ДОСТ е забранено да напуска страната.

С постановление на разследващ орган, Лютви Местан е привлечен към наказателна отговорност за престъпление по чл.343, ал.1, б. "в" във вр. с чл.342, ал.1 от НК. Събраните до момента доказателства са дали основание да се приеме, че обвиняемият е извършил нарушения на чл.35  и чл.47 от Закона за движение по пътищата, в резултат на което по непредпазливост е причинил смъртта на малолетната Е.А., уточняват от държавното обвинение.

Автомобилът на политика  катастрофира в неделя на път І-5, км. 361, водещ от Кърджали към ГКПП-Маказа. Колата, в която е пътувал, ударила друго превозно средство, в което пътували двама възрасни и две деца. В резултат на инцидента загина 6-месечно бебе. Разследването по случая е възложено на следовател от Окръжен Следствен отдел в Окръжна прокуратура – Кърджали. До момента са извършени оглед на местопроизшествието, разпити на свидетели очевидци, назначени са и съдебномедицински експертизи, които да дадат заключение относно причините за смъртта на бебето.

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
1
НАГЛЕЦ
|
нерегистриран
15 април 2019, 18:04
8
0
ДАЖЕ И СЕ ИЗКАЗВА, а КАТО НЕ СИ СПРЯЛ ОТ САМОЧУВСТВИЕ И ЧУВСТВО ЗА БЕЗНАКАЗАНОСТ НЕ Е ПО НЕПРЕДПАЗЛИВОСТ, А Е УМИШЛЕНО. ГОРКИТЕ ХОРИЦА, ГОРКОТО СЕМЕЙСТВО.ГОРКОТО бебенце!
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно